28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

20 Mart Pazartesi günü Malatya Kanalboyu’nda bir kafeye yapılan baskının yankıları sürüyor.

20 Mart Pazartesi günü Malatya Kanalboyu’nda bir kafeye yapılan baskının yankıları sürüyor.

AĞBABA’DAN 2 BAKANA KAFE BASKINI SORULARI

 

20 Mart Pazartesi günü Malatya Kanalboyu’nda bir kafeye yapılan baskının yankıları sürüyor.  6 tabanca 4 pompalı tüfeğin kullanıldığı saldırının ardından Malatya’daki asayiş sorunu tekrar tartışılırken CHP’li Ağbaba, İçişleri Bakanına güvenlik, Sağlık Bakanına 17 yaşındaki ATT’lerin yaralılara müdahalesini sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçtiğimiz pazartesi günü Kanalboyunda meydana gelen silahlı çatışmanın ardından Malatya kamuoyunun dillendirdiği sorunları TBMM gündemine taşıdı.

Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya güvenlik zafiyeti ile ilgili, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a ise sağlık ekiplerinin müdahalesinde yaşanılan aksaklıklarla ilgili sorular yöneltti. Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi’nde bulunan bir kafede meydana gelen silahlı çatışmada 2 kişi hayatını kaybettiğini,10 kişinin yaralandığını belirten Ağbaba, “Olaya karışan şüphelilerin büyük bir bölümünün çeşitli suçlardan sabıka kaydının olduğu,bahse konu kafenin kanlı olaydan 4 gün önce de kurşunlandığı ifade edilmektedir.Malatya’nın en işlek caddelerinden biri olan, kafelerin bulunduğu bölgede 2 kişin ölümüne,10 kişinin yaralanmasına sebep olan saldırının yeterli emniyet tedbirleri alınmış olsaydı önlenebileceği kamuoyunda dillendirilmektedir. Olay yerine gelen 112 ambulanslarında doktor sayısının yetersiz olduğu, yaralılara müdahale eden sağlık personellerinin 17-18 yaşlarında ATT’ler olduğu, ilk müdahale esnasında ciddi sıkıntılar yaşandığı, yaralıların karga tulumba ambulanslara taşındığı ifade edilmektedir.”dedi.

SİLAHLA POZ VERENLERİ CEZALANDIRMAZSANIZ!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti;“Silahla poz verip sosyal medyada paylaşanlar, kendisi gibi düşünmeyenleri tehdit eden mafya liderleri,halkın çocuklarına pompalı tüfek aldığını normal görüp bunun reklamını yapan belediye başkanları kamuoyunun gözünün içine baka baka suç işlemeye devam ederken, bu kişilerin hiçbir ceza almamalarının sebebi nedir? Bu insanlara yapılan pozitif ayrımcılık Türkiye’de insanların daha fazla silahlandırmaya yönlendirdiği bakanlığınız tarafından görülmemekte midir? Devletin tüm birimlerinin ‘Evet’ propagandası ile uğraşırken, kentin gerçeklerini görmezden gelmeleri nasıl değerlendirilmektedir? Birkaç evet oyu daha fazla çıkması için insanların güvenliklerinin hiçe sayılması kabul edilemez. Yaşanılanlar, bu tür olayların önümüzdeki günlerde de yaşanacağı tedirginliği yaratmaktadır. Bakanlığınızın, emniyet güçlerinden olayla ilgili bilgi talebi olmuş mudur?”dedi.

ŞEHRİN EN İŞLEK YERİ TEKSAS OLURKEN YETKİLİLER NEREDEYDİ?

Veli Ağbaba, “4 gün arayla aynı kafeye saldırı düzenlenirken, polisler tarafından herhangi bir koruma önlemi alınmış mıdır?  Olayın ardından Malatya’da ki tüm kafelerden haraç isteyen çetelerin olduğu, haraç vermeyen işletme sahiplerinin tehdit edildiği dillendirilmeye başlanmıştır. Tüm kamuoyunun bildiği ‘acı gerçek’ Malatya emniyeti tarafından duyulmamış mıdır? Bugüne kadar bu çerçevede gelen ihbarlar nasıl değerlendirilmiştir? Silahlı baskında 6 tabanca 4 pompalı tüfek kullanıldığı belirtilmektedir. Şehrin en işlek caddesi Teksas’a çevrilirken yetkililerin bunu engelleyememeleri Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir.  Malatya gibi Doğu’nun en önemli ve yaşanabilir kentinin asayiş olaylarıyla anılmaya başlanmasında sorumluları kimlerdir?”ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ’A SORULAR

Ağbaba, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a yaralılara müdahale konusunda sorular yöneltti. Ağbaba, Bakan Akdağ’a “ Malatya Kanalboyu’nda yaşanılan silahlı çatışmanın ardından bölgeye kaç ambulans gönderilmiştir? Bu ambulanslarda kaç doktor görevlendirilmiştir? Olay yerindeki görüntüler ve fotoğraflar incelendiğinde ambulanslarla gelen sağlık personellerinin çoğunun 20 yaş altında, tecrübeleri çok az olan sağlık personelleri olduğu görülecektir. Bir çatışma sonrasında olay yerine giden sağlık ekibinin olaya ilk müdahalesi büyük önem taşırken, Malatya’da yaşanılan saldırının ardından özensiz ve sorunlu müdahale edildiği iddiaları doğru mudur? Malatya’da ilçelere göre ambulans sayısı ve 112 de çalışan personel sayısı kaçtır? Bu sayılar yeterli midir?” diye sordu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın