28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

2012 yılında temeli atılan ve o yıldan itibaren yılan hikayesine dönen Malatya’nın yeni stadı 5.yılında da tamamlanamadı.

2012 yılında temeli atılan ve o yıldan itibaren yılan hikayesine dönen Malatya’nın yeni stadı 5.yılında da tamamlanamadı.

Bu ayıp sizin!

2012 yılında temeli atılan ve o yıldan itibaren yılan hikayesine dönen Malatya’nın yeni stadı 5.yılında da tamamlanamadı.

27 bin 44 kapasiteli yeni stadın yalnız yolu değil, stada da bir çok eksiklikleri bulunuyor.

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir hesabı Malatyaspor’un Mayıs 2017 de şampiyon olarak Süper Lige yükseldiği o günden bu güne Yeni Stadda bir çivi çakılmadı. Bakan Bülent Tüfenkçi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Öznur Çalık, konu ile ilgili yaptıkları açıklamalarda mangalda kül bırakmadılar. Hatta Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan henüz bitmeyen stadın açılışını yaptı.

Malatyaspor’un şampiyon olduğu akşam TV kanallarında, gazetelerin spor sayfalarında manşet olan bu vekiller, Yeni Stadın yetişmediği ve eleştirilerin zirve yaptığı şu günlerde kayıpları oynamaktalar.

Şehirlerarası karayolunun hemen yanında konumlandırılan yeni stadın yolu ile ilgilenmesi gereken büyükşehir belediyesinin, stad çevresi ile ilgili detaylı bir projesinin olup olmadığı tartışılıyor. Ayrıca yolun yapım  çalışmalarına Temmuz ayının son haftasında  başlanması Malatya’nın sahipsizliği olarak değerlendiriliyor.

Federasyon temsilcilerinin yeni stadda maç oynanıp, oynanmayacağı hakkında hazırladıkları inceleme raporunda, hakem odalarında 3 olması gereken duş sayısının 1, takım oyuncularının soyunma odalarında 25 olması gereken soyunma kabininin 16 olmasının en önemli eksiklikler olarak belirlenmesi, ilgililerin birbirleri ile iletişim eksikliklerini de gözler önüne seriyor.

Madalyonun diğer olumsuz yüzünde ise FİFA standartlarına göre, en az 35 bin kişilik stadlarda uluslararası maç oynanırken, karar verici Malatya Stadı’nın kapasitesinin 27 bin 44 olmasını istiyor. Ve bu kararla Malatya’da uluslararası maç oynanmamasının da kararını vermiş oluyor.

 Hiçbir katkısı olmamasına rağmen Yeni Malatyaspor’un güzel günlerinde, futbolcu, teknik adam ve yöneticinin önünde fotoğraf veren bakan ve milletvekillerinin yanı sıra Gençlik Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı da eleştirilerden payını alması gerekiyor.

Spor tesislerinin bakımı ve teknik yönü ile ilgilenmesi gereken Gençlik spor Müdürlüğünün de yeni stadın yapımı süresince hiç görev üstlenmediği görülüyor.

Malatya konulu toplantılarda mangalda kül bırakmayan atanmış ve seçilmişlerin bir kez daha yaptırım güçlerinin tartılışır olduğu gözlenirken, yeni stad konusunda kentin söz sahipleri sınıfta kaldılar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın