28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı: Parlamenter Sistem Acılarla Dolu

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı:  Parlamenter Sistem Acılarla Dolu

PARLAMENTER SİSTEM ACILARLA DOLU…

Türkiye’nin kalkınmasına hizmet edecek ve ülkenin sorunlarını çözmede daha aktif rol alacak bir sistem değişikliğine gidilmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, mevcut parlamenter sistemin artık büyük Türkiye hedeflerine dar geldiğini belirtti ve ekledi, “Türkiye, 1876’dan bu yana parlamenter sistem tecrübesini yaşamıştır. Fakat bu tecrübe acı hatıralarla doludur” dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, referanduma sayılı günler kala Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarına yeni anayasaya ilişkin görüşlerini belirterek başlayan Başkan Kahtalı’ya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dile getirdiği gibi bugüne kadar kurulan anayasaların hepsi ithal. Bu nedenle yerli ve milliye dönülmesi gerekiyor.

İNSAN ONURU VURGUSU

Türkiye’nin 1982 Anayasası ile artık idare edilemez hale geldiğinin altını çizen Başkan Kahtalı, yıllardır kimsenin memnun olmadığı bir anayasanın halen gündemde olduğuna dikkat çekti. “Bu nedenle insan onurunu öne çıkaran yeni bir anayasa elzemdir” diyen Kahtalı, yeni anayasanın daha güçlü ve gerçekçi bir şekilde tatbik edilebilmesi için de geniş temsil kabiliyetine sahip bir yapı tarafından inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yeni anayasanın zeminini güçlendirmek için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin şart olduğunu belirten Kahtalı, yeni sistem üzerinden her defasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterilmesini ise eleştirdi.

AÇIK YÜREKLİLİKLE HERKESİN İFADE ETMESİ GEREKİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başarılı politikaları sayesinde Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasi açıdan artık İslam dünyası ve hatta pek çok diğer gelişmekte olan ülke halkları için bir fenomen haline geldiğini söyleyen Kahtalı, muhalefetin Cumhurbaşkanı üzerinden konuyu kişiselleştirerek tartışmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

7 Haziran’dan sonra koalisyonun bile kurulamadığını, sistemden kaynaklanan bu sorunların ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile aşılabileceğini anlatan Kahtalı, “Parlamenter sisteminin, iktidar ve istikrar krizi üreten bir yapısı var. Bu durum ise sadece ve sadece Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile aşılabilir. Fakat muhalefet partilerinin yeni sistem önerisini ‘diktatörlük ve tek adamlık’ önerisi olarak yaftalamasına şahitlik ediyoruz. Öte yandan bu insanlar parlamenter rejimin başarısız örneklerini ısrarla görmezden gelmektedir. Bizim AK Parti olarak asıl amacımız ‘etkin ve sorumlu bir hükümet yapısı’ oluşturmaktır. 1876’dan beri tecrübe ettiğimiz parlamenter sistem maalesef acı hatıralarla doludur… Dolayısıyla halihazırdaki parlamenter sistemin sorumlu bir hükümet yapısına hizmet etmediğini açık yüreklilikle herkesin ifade etmesi gerekiyor” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın