28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Ali Kopuz: “TOBB olarak Afrika ile ilişkilere önem veriyoruz”

Ali Kopuz: “TOBB olarak Afrika ile ilişkilere önem veriyoruz”

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, İstanbul’da Zambiya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve iş adamlarından oluşan heyet ile ikili görüşme gerçekleştirdi.​
TOBB aracılığı ile Türkiye – Zambiya ticari ilişkilerin geliştirilmesi için Türkiye’de bulunan Zambiya heyetine, Ali Kopuz tarafından TOBB tanıtılırken, Türkiye ekonomisi hakkında bilgiler paylaşıldı.

Kopuz toplantıda yaptığı konuşmada, “TOBB olarak Afrika ile ilişkilere önem veriyoruz. Zambiya, dünya ekonomisi ile bütünleşme yönünde önemli adımlar atan bir ülkedir. Tarım, turizm, eğitim, sağlık ve altyapı/konut sektörlerinde önemli işbirliği imkânlarının olduğunu farkındayız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 2011 yılında Lusaka’da büyükelçilik açtığı ve aynı şekilde, Zambiya’nın da Ankara’da 2013 yılında büyükelçilik açtığı bilgisini paylaşan Ali Kopuz, “İkili ticari ilişkilerimiz çok düşük. 2011 yılında 100 milyon dolar civarında bir ticaret hacmimiz vardı. Ama geçen yıl 20 milyon dolar civarında oldu. Karşılıklı ticaretimiz arttırmalıyız” dedi.

İmzalanmış olan “Çalışma Komitesi Anlaşması’na” vurgu yapan Kopuz, “Bu ziyaretiniz vesilesiyle, işbirliğimi hızlandıralım. Odanız personeliyle ihtiyaç duyulacak alanlarda tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız” şeklinde konuştu.

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete de TOBB ve Zambiya ticaret ve sanayi odası arasında yapılabilecek işbirliği mekanizmalarını hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Zambiya TSO Başkan Yardımcısı Bay Chabuka ise, Zambiya odası hakkında bir sunuş yaparak, Zambiya’nın sunduğu fırsatlar konusunda bilgiler verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın