28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Bakan Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Teşkilatı’nın 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum çalışmasına katıldı.

Bakan Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Teşkilatı’nın 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum çalışmasına katıldı.

“Milletimiz gereken cevabı 16 Nisan’da verecek”

  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bu milletin hayrına olmasaydı Batı bu kadar ayağa kalkmazdı. Terör örgütleri bu kadar pervasızca saldırmazdı. Hepiniz ibretle izliyorsunuz.  Niye Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir Türkiye görmek istemiyorlar bunun için bu tip saldırıları başlattılar” dedi.

  Bakan Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Teşkilatı’nın 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum çalışmasına katıldı.

  Battalgazi Muhtarları ve köy temsilcileriyle Battalgazi Kapıkaya Mahallesi’nde kahvaltı yapan ve Şire Pazarı’ndaki esnafları ziyaret eden Bakan Tüfenkci, yaptığı konuşmada, “Özellikle Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi, insanımıza daha fazla iş aş bulma noktasında gece gündüz AK Parti hükümetleri olarak gayret gösterdik. 2002 yılında IMF'nin baskısı altında olan bir Türkiye faiz artırımlarının sürekli gündemde olduğu bir Türkiye'den Allah'a hamdolsun istikrarı, güveni yakalamış bir Türkiye'ye geldik. Bugün 33 milyar dolar olan ihracatını 150 milyar dolarlara yakalayabilmiş bir Türkiye konumuna getirdik. Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da yollar yaptık, barajlar, hastaneler yaptık, millete hizmet etmeye çalıştık. Geldiğimiz nokta itibariyle bunları yeterli görmüyoruz. Türkiye'nin daha fazla büyümesi lazım, insanımıza daha fazla iş, aş bulmamız lazım onun için de hükümet sistemini değiştirmemiz lazım” dedi.

 

“HIZLI VE ETKİN KARARLAR ALMAMIZ GEREKİYOR”

  Bakan Tüfenkci, yeni sistemin hızlı ve etkin kararlar alınabilmesi için önemli olduğuna vurgu yaparak, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemin Türkiye'yi büyütme adına getiriyoruz. Türkiye'nin Daha da hızlanması, daha da refaha kavuşması için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiyoruz. Bazıları mevcut sistemden razı olabilir, geçmişte bu sistemin açıklarından faydalanarak zenginleşmiş, bu sistemin kaymağını yemiş olabilir ama biz istiyoruz ki ekonomiler çökmesin, biz istiyoruz ki ekonomiler büyüsün. Bunun için de hızlı ve etkin karar almamız gerekiyor. Hızlı ve etkin karar alıp, bürokrasinin hantallığından kurtulabilmemiz için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmemiz gerekiyor. Birilerinin iddia ettiği gibi bu sistem çok iyi bir sistem olsaydı her on yılda bir darbelerle muhatap olmazdık. Eğer bu sistem açık vermeseydi her on yılda bir e-muhtıralarla muhatap olmazdık. Hatırlayın 28 Şubatları o günlerde manşetlerle başbakan tayin ediliyor, manşetlerle başbakan ve hükümet görevden uzaklaştırılabiliyordu. Çetelerle milletin iradesine ipotek konuluyordu. Biz istiyoruz ki Türkiye bu tip sorunları yaşamasın. Enerjisini, sermayesini, insan kaynağını bu sorunlarla heba etmesini istemiyoruz. Dolayısıyla da etkin bir yönetim istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“MİLLETİN HAYRINA OLDUĞU İÇİN BATI AYAĞA KALKTI”

  Avrupa’nın güçlü bir Türkiye olmasını istemediğini dile getiren Tüfenkci, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bu milletin hayrına olmasaydı Batı bu kadar ayağa kalkmazdı.

Terör örgütleri bu kadar pervasızca saldırmazdı. Hepiniz ibretle izliyorsunuz.  Niye Türkiye’nin bölgesinde güçlü bir Türkiye görmek istemiyorlar bunun için bu tip saldırıları başlattılar. Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar, terör örgütleri de arkasındaki ağababaları da milletlimiz gereken cevabı 16 Nisan'da evet olarak verecek inşallah. Biz Meclis'i güçlendirmek istiyoruz, istiyoruz ki Meclis asli görevini yapsın. Meclis yasama ve denetleme görevini yapsın. Şimdi bu Anayasa değişikliği ile beraber 550 milletvekili sayısını 600'e çıkarıyoruz. Muhalefet bu duruma kafayı takmış, neden 600'e çıkarıyorsunuz diyor. Ya biz Meclis'i asli görevine döndürüyoruz, diyoruz ki milletvekili seçmeni ile daha fazla hemhal olsun. Türkiye büyüyor, nüfus artıyor ama milletvekili aynı sayıda kalıyor. Türkiye'de milletvekili sayısı 450 idi neden 500'e çıkardık. İşte bu nedenlerle çıkardık, şimdide 600'e çıkaracağız. İstanbul gibi büyük illerde 200-250 bin kişiye bir milletvekili düşüyor. Bu milletvekili seçmeniyle nasıl ilgilenecek. Bu milletvekili seçmene nasıl ulaşacak, seçmen vekile nasıl ulaşacak?

 

Diyorlar Cumhurbaşkanı partili olacak, ya zaten cumhurbaşkanını parti aday göstermiyor mu?  Her partinin gösterdiği aday da kendine yakın aday, bırakın artık o işleri. Bununla güya milletin kafasını karıştırmanın hesabını yapıyorlar. Biz yargının da güçlü olmasını istiyoruz. Onun için de bağımsızlığın yanına tarafsızlığı da ekledik ve biz istiyoruz ki yargı tarafsız ve adil olsun bağımsızlığı tek başına yetmez aynı zamanda tarafsız olsun. Şimdi HSYK'nın seçimine baktığımız zaman şuanda da Cumhurbaşkanımız 4 üyeyi seçiyor, yeni sisteme geçildiğinde de 4 üyeyi seçecek geri kalan üyeleri ise Meclis seçecek. Meclis kimi temsil ediyor, halkı temsil ediyor, dolayısıyla halk seçmiş oluyor. Dolayısıyla hükümet de Meclis de bütünüyle halka hesap veriyor. Utanmadan diyorlar ki partili hakim olacak ya şimdiye kadar hakimler partili miydi? Gözümüzün içine baka baka bu yalanları maalesef söylüyorlar.”

 

“KAYISIYA BİR MUHATAP BULMAMIZ LAZIM”

  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Şire Pazarı esnaflarını ziyaret etti. Bakan Tüfenkci, kayısıyla ilgili yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Kayısı Malatya ve bizim için büyük önem taşıyor. Bakanlığa geldikten sonra kayısı lisanslı depolarda muhafaza edilmeyen, o teşviklerden yararlanmayan bir üründü. Biz bunun çalışmasını yaparak, kayısıyı da lisanslı depoculuk kapsamına aldık. Siz artık kayısıyı sağlıksız şartlarda muhafaza etmeyeceksiniz. Dükkan ya da başka yerlerde ürün zayiatına neden olacak şekilde depolamayacaksınız. Lisanslı depolara götürüp, ürünlerinizi teslim edeceksiniz ve hiçbir kirada ödemeyeceksiniz. Kiranın tamamını yeni teşvik sistemiyle beraber hükümet olarak biz ödeyeceğiz. İsteyen herkesin bu lisanslı depolardan faydalanması noktasında önünü açtık. Malatya Büyükşehir Belediyemiz, Ticaret Borsamız, Ticaret ve Sanayi Odamız öncülüğünde şirketi de kurduk inşallah Malatya’ya bir lisanslı depo kazandırıp, kayısının daha sağlıklı ve hijyenik şartlarda muhafazasını sağlayacağız. İkincisi sizlere bir elektronik senet verilmiş olacak. Laboratuvarlarda sınıflandırılan kayısının karşılığında birinci, ikinci, üçüncü sınıf laboratuvarlarda kalibre edilecek ve o senetler karşılığında siz alıp satacaksınız veya Ürün İhtisas Borsası’nı kurduk, orada bu senetle işlem yapılacak. Paraya ihtiyacınız oldu, acil bir kredi almanız gerekti, bunu bankaya teminat olarak gösterebileceksiniz. Sadece teminat göstermekle değil, oradan aldığınız kredinin faizinin bir kısmını da yine hükümet olarak bizler karşılıyoruz. Tabi sadece lisanslı depolarla kayısının sorunu çözülmez ama bir yol açılır. Bizim acil olarak kayısıya bir muhatap bulmamız lazım. Bu muhataplarda bence üreticiler olmalı. Yetiştiriciliğinden pazarlamasına kadar ihracatçısıyla beraber, tüccarıyla beraber, üreticisiyle beraber bu sistemi koordine edecek bir muhatabın mutlaka Malatya’da kurulması lazım.”

 

ŞİRE PAZARININ YERİNİ DEĞİŞTİRİLMESİ

  Bakan Tüfenkci, şire pazarının yerinin değiştirilmesiyle ilgili ise “Bunların yanı sıra Şire Pazarı’nın yerinin değiştirilmesi var.  Bu Pazar Malatya’ya yakışmıyor. Gelin yer bulalım, birlik olalım, düşük krediler bulalım, daha modern satış ve pazarlama yeri ticari dükkanlar yapalım, kayısıyı farklı bir yere getirelim. 23 cazibe merkezinden birisini Malatya yaptık ve bu kapsamda bugüne kadar 336 yatırımcı Malatya’da yatırım yapmak için Kalkınma Bankası’na müracaat etti.  Yaklaşık öngörülen istihdam oranı 40 bin. Bunun yarısını faaliyete geçirseler 20 bin gencimize iş demek istihdam demek.  Bunun için de arkadaşlar inşallah entegre bir kaysı fabrikasının kurulması noktasında bu teşviklerin kullanılması gerekiyor. Malatya bu anlamda da o girişimcilere öncülük edecek.

Malatya’nın sorunları noktasında dillere peleseng olan Kuzey Çevre Yolunu biliyorsunuz. Allah nasip etti, bu dönemde ihalesi yapıldı, şantiye kuruldu, çalışmalara da başlandı. Sağlık merkezlerimizle Onkoloji Hastanemizin de Mayıs ayında temelini atacağız.   Biten barajları, su şebekelerini çok sıkı takip ediyoruz inşallah 2017’de onu hayata geçireceğiz.  Boztepe Turgut Özal Barajlarını su şebekelerinin de hayata geçirilmesiyle ekim alanlarıyla beraber Malatya bir başka güzel olacak. İnşallah 16 Nisan’da Türkiye’nin istikrarı için, Türkiye’nin yarınları için, Türkiye’nin bölgede lider olması için, Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenlere inat “evet” inşallah” dedi.

 

“KENDİ GELECEĞİMİZİ OYLAYACAĞIZ”

  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise referandum sürecinde olduklarını ve bu sürecin ülke adına önemli olduğunu kaydederek, “Referandum mahalli ya da genel bir seçim değil. Kimseyi seçmeyeceğimiz ama geleceğimize karar vereceğimiz önemli bir referandum” diye konuştu.

  Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise AK Parti’nin vermiş olduğu hizmetlerin göz önünde olduğunu belirterek, “Yapmış olduğumuz hizmetler saha ve alandadır. Hizmetleri vatandaşlarımızın ayağına götürme noktasında belediye olarak birbirimizle yarış halindeyiz. Bu çalışmaların daha hızlı olması noktasında önümüzde bir referandum var. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ihtiyaç var” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın