28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Bakan Tüfenkci, Arjantin Büyükelçisi Tettamanti’yi kabul etti

Bakan Tüfenkci, Arjantin Büyükelçisi Tettamanti’yi kabul etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Arjantin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Julian Luis Tettamanti’yi makamında kabul etti.

Türkiye ve Arjantin arasında 100 seneyi aşan köklü ilişkilerin bulunduğuna dikkati çeken Bakan Tüfenkci, iki ülke arasında başta ticaret, turizm, kültür ve bilimsel işbirliği olmak üzere çok sayıda ikili anlaşmanın bulunduğunu ifade etti.

Bakan Tüfenkci, iki ülkenin pazar imkanlarına oranla ticaret hacminin düşük kaldığına işaret ederek ticaretin sınırlı sayıda üründe ve sektörde yoğunlaştığını belirtti.

Ticaret hacminin artırılması gerekliliğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, bu anlamda her iki ülke Dışişleri Bakanları arasında 30 Ocak 2017’de imzalanan Gümrük Konularında Karşılıklı İdari Yardım Anlaşması’nın (KİYA) önemli olduğunu kaydetti.

Bakan Tüfenkci, Bakanlık olarak görev ve yetki alanları içerisinde Arjantin ile her türlü işbirliğine açık olduklarının altını çizerek, “İş adamları düzeyinde doğrudan temasları sağlayacak organizasyonları yapmamız lazım. Her iki tarafta da ticareti geliştirme iradesi varsa engeller ortadan kaldırılabilir” dedi. 

Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine de değinerek FETÖ’nün sapkın bir inançla kendi çıkarları doğrultusunda milli iradeyi hedef aldığını, legal görünümlü illegal bir örgüt olduğunu söyledi.

FETÖ’nün uluslararası arenada da faaliyet gösterdiğini ve bu ülkelere de zarar verebileceğini dile getiren Bakan Tüfenkci, söz konusu terör örgütü ve diğer terör örgütleriyle mücadelede işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Büyükelçisi Tettamanti: Ticareti geliştirmeliyiz

Arjantin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Julian Luis Tettamanti ise iki ülke arasında ticaretin geliştirilmesi konusunu çok önemsediklerini belirterek “Türkiye ve Arjantin arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek yönünde net bir talimat aldım. İki ülke Cumhurbaşkanlarının iradesiyle ticari ilişkilerimizi ileri noktalara getirebiliriz.” dedi.

Ticareti geliştirmek ve kolaylaştırmak amacıyla mevcut yol ve yöntemlerin geliştirilebileceğini kaydeden Büyükelçi Tettamanti, tarım, gıda ve teknoloji kullanımı alanlarında da karşılıklı yardım ve işbirliği yapılabileceğini söyledi.

Büyükelçisi Tettamanti, Türkiye’nin özellikle Suriye’de ortaya koymuş olduğu çabaları, terörizme karşı mücadelesini ve tavrını desteklediklerini ifade etti.

 

 

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın