28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Battalgazi Belediyesi tarafından Sancaktar Türbesi, restore edilecek

Battalgazi Belediyesi tarafından Sancaktar Türbesi, restore edilecek

SANCAKTAR TÜRBESİ RESTORE EDİLECEK

Battalgazi Belediyesi tarafından Sancaktar Türbesi, restore edilecek. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sancaktar Türbesi’nin yapılan proje kapsamında değerlendirilerek restore edileceğini söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, restore edilen Karahan Camii yanında bulunan Sancaktar Türbesi alanında incelemede bulundu. Türbenin bitişiğindeki evin Battalgazi Belediyesi tarafından kamulaştırılarak, yerine yeni bir evin yapılarak mülk sahibine teslim edildiğini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Burası Karahan Camii. Karahan Camii ile ilgili daha önce alt kısımdaki parseli kamulaştırarak oradaki Horasan Baba türbesini de restore etmiştik. Bu üst kısmında da bir ev var. Evin bitişiğinde de Sancak Baba türbesi dediğimiz hemen yanında görünen mezar taşı var. Biz de buradaki evin sahibi ile anlaşmak koşulu itibariyle kendisine başka bir yerde bir ev yaptırarak, buranın boşaltılmasını, akabinde de Sancak Baba Türbesi’nin röleve ve restorasyonun çıkarılarak projelendirilmesi ve bu Sancak Baba’nın da Horasan Baba gibi ayağa kaldırılmasını amaçladık. Öbür tarafı nasıl kamulaştırdıksa buranında kamulaştırılarak çevre düzenlemesine entegre edilecek Karahan Camisi’nin ve bu Sancak Baba’nın da türbesi uygun bir şekilde yapılan proje kapsamında değerlendirerek restorasyon çalışması başlatılacaktır” dedi.

Sancaktar Türbesi bitişiğindeki kamulaştırılan evin sahibi Derviş Çoban ise, “Sancaktar diye bir türbemiz var. Türbe yapılması için alan küçüktü. Belediye, benim evi aldı. Kendileri bizlere yardımcı oldular. Evimizi yaptık. Allah evimizin yapılmasında yardımcı olanlardan razı olsun. Başkanımızın yaptığı hizmetler çok güzel. Yıllardır atadan kalma evde oturuyordum. Eski bir evdi. Türbe için evi verdik. Bizde buraya ev yapmak için kolları sıvadık. Başkanımız da sağ olsun bizlere yardımcı oldu. Gereken her şeyi yaptılar. İçine taşındık. Yeni eve taşındığımız için çok mutluyum. Allah Başkanımızdan ve ekibinden razı olsun” diye konuştu.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın