23.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE TATİL REZALETİ !

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE TATİL REZALETİ !
TEMELLİ GRUP Yönetim Kurulu Başkanı Münir Temelli bu sabah evrak teslimi ve hak ediş işlemleri için gittiği Bursa Büyükşehir Belediyesi Mali İşler dairesinde, kapalı olan dairenin neden kapalı olduğunu sorduğu güvenlik görevlileri: Mali İşler Biriminin resmi tatil nedeniyle kapalı olduğu yanıtını verdi.
Bunun üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı Genelgede yer alan ” Kurban Bayram tatili, 3 Ekim Cuma günü saat 13:00’te Başlayacaktır.
Kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışanların 3 Ekim 2014 Cuma günü yarım gün idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür…” ifadelerinin yer aldığı genelgeyi göstererek durumun yasal olmadığını, işlemlerinin yapılması için belirli sayıda personelin kurumda bulunması gerektiğini ifade etti.  Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğünden Bir personel Güvenlik görevlilerine ” Kimliğini sordunuz mu? Çıkarın dışarı! dışarı alın arkadaşı!” şeklinde ifadeler kullandı ve cep telefonuyla Münir Temelli’nin  fotoğrafını çekmeye çalıştı.  Daha sonra tepki çekmemek için telefon edilerek personel getirtilip çalışıyormuş izlenimi verildi.
Bunun  üzerine Çeşitli basın kuruluşlarına haber veren Münir Temelli, Bursa Line TV ve CİHAN Haber Ajansı mensuplarına  Belediye binası önünde mağduriyetini belirten açıklamalarda bulundu. Açıklamasında  Başbakanlık imzalı genelgeye işaret ederek, belediyede işlemlerini gerçekleştirecek bir muhattap bulamamaktan yakındı.
Münir Temelli’nin bayram nedeniyle Büyükşehir  Belediyesi hizmet  personelinin maaşlarını verme gayreti Belediye tarafından takdir edilmesi gerekirken tatil engeline takıldı. Hak edişini alamadığı için çalışanlarının maaşlarını veremediğini  ve çalışanlarının bayramda parasız kalacak olmalarından, çocuklarına bayram harçlığı veremeyecek olmalarından duyduğu vicdan azabını dile getirerek duygulu anlar yaşadı.(BursaLife)
      

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın