16.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

DSİ TAŞINIRSA PERSONEL MAĞDUR OLUR

DSİ TAŞINIRSA PERSONEL MAĞDUR OLUR

ÖZEL HABER SELÇUK DÖNMEZ

KAMERAMAN EMRE ŞAHİN

DSİ TAŞINIRSA PERSONEL MAĞDUR OLUR”
Enerji Bir- sen, Türk Enerji Sen, TES- İŞ tarafından Devlet Su İşleri (DSİ) binası önünde ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. Sendika üyeleri, “Malatya DSİ 92. Şube Müdürlüğünün Sivas yolunda bir bölgeye taşınması sonucu personellerin mağdurolacaklarını” belirterek ortakbasın açıklaması yaptılar.
Yapılan açıklamada Ülkemizdeki en büyük şube müdürlüklerinden biri olan DSİ 92. Şube Müdürlüğünün burada kalması talep edilerek, ortak basın açıklamasını Memur SEN işyeri temsilcisi Hacı Gül gerçekleştirdi. açıklama şöyle; “ 1954 yılında 6200 sayılı kanunla kurulan Türkiye’nin en büyük yatırımcı kuruluşlarından olan DSİ genel müdürlüğünün ülkemizde ki en büyük şube müdürlüklerinden biri olan Malatya DSİ 92. Şube Müdürlüğünün Sivas yolunda bir bölgeye taşınmasının mevcut personelimiz ve vatandaşlarımızın mağduriyetine sebebiyet vereceğini düşündüğümüz için bu basın açıklamasını yapmayı uygun görmüş bulunmaktayız.
Şube müdürlüğümüz kurulduğu günden bu güne şehrimizde Çat Barajı ve sulaması, Sürgü Barajı ve sulaması, Polat Barajı ve sulaması, Sultan suyu Barajı ve sulaması, Medik Barajı ve sulaması gibi birçok hizmeti kazandırmıştır. Şube müdürlüğümüzün hizmetleri özellikle son yıllarda artarak devam etmektedir. Kapıkaya Turgut Özal barajı ve sulaması, Boztepe Recai Kutan Barajı ve sulaması, Yoncalı Barajı ve sulaması başta olmak üzere 1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında Doğanşehir, Erkenek Gölü ve sulaması, Kuluncak Bicir Göleti ve sulaması, Hekimhan Karadere Göleti ve sulaması, Merkez yaygın Göleti ve sulaması, Kuluncak Karaçayır Göleti ve sulaması, Doğanşehir Söğüt Göleti ve sulaması işleri yapım ihaleleri yapılmış ve inşaatı devam eden yatırımlarımızdır. Aynı zamanda planlama ihalesi yapılan ve 2015 de yapım ihalesinin yapılması planlanan 8 adet gölet ile de Malatya’mıza ve hemşerilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu projeler tamamlandığında 113 278 hektar alan sulamaya açılacak ve Malatya ekonomisine büyük katkısı olacaktır. Bununla beraber ilçe merkezleri ve mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz 14 adet taşkın koruma işleri ile de insanlarımız taşkın ve selden zarar görmemesi için yapılan faaliyetlerde göz önüne alındığında son 2 yılda yapılan yatırımların toplam maliyeti 750 milyon TL’dir.

Bu yapılan faaliyetlerin yanında Şube Müdürlüğümüz siz değerli Malatyalılardan, Kamu ve Özel kuruluşlardan gelen talep ve şikayetleri de değerlendirmektedir. 2013 yılında Şube Müdürlüğümüze yapılan müracaat sayısı 5500 iken 2014 yılında ilk 9 ayda bu sayı 3600’e ulaşmıştır.” Dedi.
“MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN FAALİYETLERİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
Sözlerini, Malatya için yapılan faaliyetlerin görmezden gelindiğine getiren Gül, şunları kaydetti; “Malatya’mıza bu kadar hizmeti olan Şube Müdürlüğümüzün mevcut kampüs alanından çıkarılıp şehir dışında Topsöğüt civarında bir bölgeye gönderilmeye çalışılması Şube Müdürlüğümüzün faaliyetlerinin görmezden gelindiği kanaatini ortaya çıkarmıştır. Daha dün diyebileceğimiz bir tarihte Sağlık İl Müdürlüğünün şehrimizin en merkezi noktasına taşınması, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yeni hizmet binası inşaatının şehir merkezinde devam ettiği bir dönemde Şube Müdürlüğümüz binasının yapılmadan taşınmak istenmesini şaşkınlıkla karşılıyoruz.

Bizler DSİ 92. Şube Müdürlüğünde örgütlü sendikalar olarak 300’e yakın tüm personel adına sesleniyoruz. Aziz Malatyalılara, tüm siyasi partilere, Sivil toplum örgütlerine sesleniyoruz; hayali ve ortada olmayan sadece sözde olan bir projeyle yok edilen kendi kurumuna sahip çık diyoruz. Bu büyük kurumun başına gelebilecek en büyük felaket karşısında sizlerden ve tüm kamuoyundan destek bekliyoruz.

1954 yılında inşa edilerek Malatya’mızın Sivas Caddesinde, bu bölgenin prestij cadde olmasını sağlayan %70 yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak kullanılan bu arazinin elden çıkması bu güzel ve prestijli alanı yok edecek, 300’e yakın çalışanı ile dev yatırımları gerçekleştiren DSİ Şube Müdürlüğü adeta sürgüne gönderilecektir. Malatya’mızda yüzbinlerce insana hizmet veren bu kuruma ulaşmak artık çok zor ve çiftçimiz için külfetli olacaktır. Kurulacak yeni DSİ binalarının milyonlarca TL bedelle inşa edilip, mevcut yerinin heba edileceği kamuoyunca bilinen bir gerçektir.” dedi

“300 PERSONEL VE AİLESİ MAĞDUR OLACAK”
Yapılacak bu uygulama ile personellerin ve ailelerinin mağdur olacakları belirtilerek Şunlar kaydedildi; “Görüleceği üzere Şube Müdürlüğümüzün buradan taşınması başta bu bölgeye yerleşmiş olan 300 personel, ailesi ve eğitimine devam eden çocuklarımız olmak üzere, Pütürge’den Doğanşehir’e, Kuluncak’tan Arapgir’e kadar şehrimizin dört bir tarafından Şube Müdürlüğümüze işlerine çözüm bulmak için gelen tüm Malatyalılarımızın mağduriyetine sebep olacağı aşikardır.

Bu sebeple başta Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Selahattin GÜRKAN ve ekibi olmak üzere, AK Parti İl Başkanımız Sayın Bülent TÜFENKÇİ, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet ÇAKIR, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Öznur ÇALIK ve diğer tüm milletvekillerimizden konuyu tekrar ele alarak Şube Müdürlüğümüzün mevcut kampüsünde hizmetlerine devam etmesi konusunu tekrar gözden geçireceklerini ve mağduriyetin giderileceğini ümit ediyor hepinize saygılar sunuyoruz.”
http://www.malatyabeydagi.com/haber/2407/dsi-tasinirsa-personel-magdur-olur.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın