29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Emekli Olan Personele Teşekkür Plaketi

Emekli Olan Personele Teşekkür Plaketi

BAŞKAN GÜRKAN, EMEKLİ OLAN PERSONELE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERDİ
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi’nden emekli olan 16 personele teşekkür plaketi verdi. Başkan Gürkan, “Emekli olsanız da sizler bizim personelimizsiniz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi’nden emekli olan 11 memur ve 5 işçiyi makamında kabul etti. Battalgazi Belediyesi’nden emekli olan personel ile sohbet eden Başkan Gürkan, kurum aidiyetinin önemine dikkat çekerek, “Kısmen de olsa kısa bir çalışma ortamımız oldu. Yeni bir belediye olması hasebiyle 7-8 farklı binada hizmet verilmesi, homojenleşme olgusu açısından da homojenleştirme oluşturamadık, ama kurumsallaşma yapısı açısından ve aidiyet olgusu oluşması anlamında Battalgazi Belediyesi hakikaten geçtiğimiz 2 sene içerisinde büyük bir performans gösterdi. Aidiyet olgusu ve kurumsallaşmanın alt yapısını oluşturma açısından önemli bir konuma geldi. İnşallah ileriki zamanda belediye hizmet binamızında faaliyete geçmesiyle hem personelimizin daha yakınen tanınması, birbirleriyle ilgili iletişimi ve ilişkileri daha iyi bir zemine gelecek, hemde emekli olan personelimizinde zaman zaman belirli periyodik aralıklarla hem kurumda gelip misafir edilmeleri ve kurumla ilgili işleri varsa onların kurum tarafından takip edilmesi de yönetimin asli görevlerinden bir tanesidir. Belki bu yazılı bir metin olarak “Emekli olan personel kurumla ilişiği kesilmiş gibi uygulanır” bu doğru bir yaklaşım değildir. Emekli olan personel o kurumun personelidir. O personelin hem ailevi durumları ile ilgili, hem kendi sosyal psikolojik ve sağlık durumları ile ilgili iş ve işlemlerde ilgili kurum onu takip etmek mecburiyetindedir. Yani hukukta yazılı kaynaklar gibi yazılı olmayan kaynaklarda bulunmaktadır. Biz buna resmi iş ve işlemlerde formal ve informal işler diyoruz. İnformal ilişkilerimiz devam edecek. Resmi ilişkilerimiz belki yazılı metin boyutuyla devam etmeyecek ama samimiyet anlamındaki ilişkilerde kurumun görevleri içerisindedir. Biz o görevlerin bilinci içindeyiz. Sizler bizim personelimizsiniz. Sizlerin evinizde yaşayacağınız bir sıkıntı, yahut sevinçli bir olay veya sağlıkla ilgili bir probleminiz, kurumumuzu direkt alakadar eden bir konudur. Bunu bu şekilde bilmenizi arzu ediyorum. Bizim yönetim anlayışımızın da temeli bu esasa dayanır. Bu anlamda siz kendini buradan ayrılmış ve yalnız hissetmeyeceksiniz. Ayrıca personel müdürlüğümüz de bu konuda yakın ilişki içinde olacak” dedi.

Emekli olan personeller adına konuşan Nusret Tari ise, “Bir ilke daha imza attınız. Ben 30 yıl personelim, insan kaynakları müdürlüğü yaptım. Böyle bir şeye rastlamadım. Bizi düşündüğünüz için, bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bizde sizin başarınızın devamını diliyoruz. İnşallah hep böyle ilklere imza atarsınız” diye konuştu.  

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Gürkan, Battalgazi Belediyesi’nden emekli olan 11 memur ve 5 işçiye teşekkür plaketi verdi. 

Source: Malatya Firat

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın