28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası KompleksininTemeli Atıldı

Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası KompleksininTemeli Atıldı

Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası Kompleksinin temeli Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımı ile Yeşilyurt İlçesi İkizce Mahallesinde bu gün yapılan törenle atıldı.

Vali Toprak’ın Bakan Tüfenkci ile birlikte katıldığı törene Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Bürokratları, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çok sayıda İl Protokol üyesi, Bakanlığa bağlı İl Müdürlükleri çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Hizmet Binası Kompleksinin Temel Atma Törenine katılmak üzere Bakan Tüfenkci ile birlikte İkizce Mahallesine gelen Vali Toprak törende yaptığı konuşmada” Bu güzel tesisin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Öncelikle Sayın Bakanımıza teşekkür etmek istiyorum, bu yatırımın, bu hizmetin buraya kazandırılacak olmasından, programa alınmasından, sonuçlandırılmasından ve bu aşamaya kadar getirilmesinden dolayı. Talimatları doğrultusunda bizde tüm arkadaşlarımız birlikte burada talimatlarını uygulamaya çalıştık. İlimizden ve Ankara’dan katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

İlimizde dünden bu yana yoğun bir trafik var, ilimiz açılışlara, temel atmalara, önemli yatırımlara, hizmetlere konu oluyor.  Hükümetimizin, Büyükşehir Belediyemizin,  bürokratik yapımızın ve tüm katılımcıların destekleri ile büyük bir uyum içerisinde Malatya ilimizi talimatlarınız çerçevesinde iyi bir noktaya getirmek amacıyla el birliği ile güç birliği ile çalışıyoruz.

Devletimizin Hükümranlığını, İthalatını, İhracatını ortaya koyan Gümrük Yönetimi ve Ticaret önemli çalışmalar. Bu tesisimiz tamamlandığında tüm iş âleminin ve sanayi kuruluşlarının da hizmetlerini ve faaliyetlerini de kolaylaştıracak.” dedi.

Bakan Tüfenkci’ de “Binanın Türkiye'deki bölge müdürlükleri arasında fark oluşturacağını belirterek "Doğrusu Malatya'ya da bu yakışır diye düşünüyorum. Kompleks, yaklaşık 17 bin 500 metrekare alan içerisinde yer alacak modern bir bina olacak. Malatya'nın gelişen ticareti, artan ihracatı, ithalatı ve 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) hayata geçmesiyle bu inşaat sayesinde gümrük işlemlerinin daha hızlı ve modern bir şekilde gerçekleştirmek suretiyle Malatya'mıza, ülkemize, dış ticaretimize de büyük katkılar sunacaktır. Burada yapacağımız tasfiye işletme müdürlüğümüzün binası da bu kompleksin içerisinde yer alacak. Oradaki depolar, verilecek hizmetler, çevre illere bu noktadan verilecek. Malatya kavşak noktası olacak." diyerek protokol üyeleri ile birlikte kompleksin temelini attılar.

gumruk_toreni_acilis

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın