28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Gürkan, “Hamido, bir demokrasi kahramanı ve aynı zamanda demokrasi şehididir” dedi.

Gürkan, “Hamido, bir demokrasi kahramanı ve aynı zamanda demokrasi şehididir” dedi.

GÜRKAN, MERHUM HAMİT FENDOĞLU’NUN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

 GÜRKAN, “HAMİDO, BİR DEMOKRASİ ŞEHİDİDİR”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bundan 39 yıl önce bombalı saldırı sonucu gelini ve iki torunu ile birlikte vefat eden merhum Hamit Fendoğlu’nun kabrini ziyaret etti.  Gürkan, “Hamido, bir demokrasi kahramanı ve aynı zamanda demokrasi şehididir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, İl Genel Meclisi Eski Başkanı Naci Şavata, Battalgazi Belediye Meclis Üyesi Tuncer Bulgurlu ve Fendoğlu ailesinin bazı fertleri ile birlikte bundan 39 yıl önce bombalı saldırı sonucu gelini ve iki torunu ile birlikte vefat eden Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nun kabrini ziyaret ederek, dua etti. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, merhum Hamit Fendoğlu’nun demokrasi şehidi olduğunu belirterek, “Hamido, 1919 kurtuluş savaşımızın başlangıcı olan tarihte doğmuş bir demokrasi kahramanı ve aynı zamanda demokrasi şehididir. Malatya’daki bilge kişiliği ile kanaat önderi ünvanını almış, Meclisteki çalışmalarıyla da demokrasi kahramanı olarak ifade edilmiş, Yassıada mahkemelerinde yargılanmış, daha sonra Malatya’da milli birlik beraberliğin temsilcisi olarak tüm siyasi partilerin ortak adayı olarak Malatya Belediye Başkanlığı yapmış, görev yaparken de ilk faili meçhul olarak bir suikastla torunu ve geliniyle birlikte şehit edilmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanının cennet olmasını niyaz ediyoruz. Geride kalanlara sağlık ve sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Malatya’mızın başı sağ olsun, kabrinde rahat uyusun. İnşallah kendisinin emanet ettiği bu güzel topraklarında Şehr’ül emini olarak  görev yapan, onun açmış olduğu yolda ve çizmiş olduğu yön pusulasında vatandaşımıza ve milletimize hizmet etme gayreti ve çabası içinde hizmetlerimize devam ediyoruz. Kendileri vefat ettikten sonra yerine vekaleten bakan Naci Şavata beyefendi de aramızdalar. Ben bu vesile ile kendilerine de teşekkür ediyorum. Ben tekrar merhuma Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

İl Genel Meclisi Eski Başkanı Naci Şavata ise, “Belediye başkanımıza, ilçe başkanımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kendileri kadirşinaslık gösterdiler. Hamido Malatya’da yeni bir sayfa açmış, Malatya’nın yiğit bir evladıydı. Başkanımın ifade ettiği ilk faili meçhul ve demokrasi kahramanıdır. Ben bu hassasiyetinden dolayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hamido anlatılmaz. Onunla birlikte çalışarak yaşama zevki aldım. Allah gani gani rahmet eylesin” diye konuştu.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın