29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Güvensizlik baykuşları

Güvensizlik baykuşları

Geçtiğimiz Mayıs ayındaydı.

ABD özel sömürge kuvvetleri, Rakka operasyonu sırasında üniformalarındaki YPG armasıyla görüntülenmişlerdi.

O günlerde, haber kanallarından birinde, sıcağı sıcağına yapılan bir tartışmayı hatırlıyorum.

Gazeteci konuklar büyük bir bezginlik, yenilmişlik, pişmanlık edası ve diskuru içinde müştereken, şu mealde konuşuyorlardı:

“Siz misiniz ABD'ye karşı nazlanan, birlikte operasyon yapma taleplerini yokuşa süren. İşte ABD, Kürt güçlerini yanına çekip, sizi böyle tasfiye eder. Hadi bakalım, stratejik ve moral sınır olarak ilan ettiğiniz Fırat'ın batısı da kalmadı artık.”

Onlara göre, Türkiye'nin bidayetinden beri zaten yanlış olan Suriye politikası, ABD'nin uzun zamandır koruduğu, kolladığı ve yönlendirdiği PKK=PYD=YPG ile ittifakının somutlaşmasıylabirlikte çökmüş, Türkiye, masanın dışına itilmişti.

Yine onlara göre, 17/25 Aralık'tan beri, zaten dünya üzerinde yalnızlaştırılan ama bunu bir problem olarak görmeyen Türkiye, şimdi ektiği rüzgarın fırtınasını biçmeye, ABD ve AB ülkeleri karşısında el ovuşturmaya mahkum olarak, kendi bağımsızlığının telaşına düşer hale gelecekti.

Medyatik hegemonyanın pompaladığı bu olumsuzlukların peşine takılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, o günlerdeki grup toplantılarından birinde, malum görüntülerden hareketle, Türkiye'nin dış politikasında ciddi bir itibar kaybı yaşadığını belirterek, iktidarı şu sözleriyle güya topa tutuyordu:

“Amerikan askerleri PYD kokardını takmışlar. Kıyamet kopuyor, o kokardı neden takarsın diye. Ya, bırak kokardı kardeşim, kokart takmış takmamış, onun daha ötesine git sen. Sen demiyor muydun, 'PYD terör örgütüdür' diye söylüyordun. Amerikalılar onunla beraber iş tutuyor mu? Tutuyor. Onu savunuyor mu? Savunuyor. Peki, PYD'yi savunan uçaklar nereden kalkıyor? İncirlik'ten kalkıyor. Kim izin veriyor buna? Sen izin veriyorsun. Adama sormazlar mı bu ikiyüzlülük nedir diye? Tabii böyle olunca kim takar bunları 'Sen istediğin kadar konuş, ben bildiğimi okurum' diyor.”

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ise, şu sözleriyle yeni sorular eşliğinde haberin vahametini artıranlar kervanına katılmakta gecikmiyordu:

YAZININ DEVAMİ 

http://www.yenisafak.com/yazarlar/omerlekesiz/guvensizlik-baykuslari-2031921

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın