28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Hak İş Malatya Şube Başkanı Geleri’den basın açıklaması

Hak İş Malatya Şube Başkanı Geleri’den basın açıklaması

Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna ayrım yapılmaksızın geçecektir. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapılmayacak ve bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra KADROLU işçi olacak anılacaktır

Hak İş Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleli, taşeron işçilerle ilgili yapılan açıklamaları değerdirdi. Geleri açıklamasında “Bu Bağlamda; Taşeron işçilerimizde, Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna ayrım yapılmaksızın geçecektir. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapılmayacak ve bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra KADROLU işçi olacak anılacaktır .” dedi.

Geleri açıklamalarına şöyle devam etti.” TAŞERON İşçi olarak, Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan TÜM TAŞERON İŞÇİ kardeşlerimizi, sürekli işçi kadrosuna istihdam edilecektir.

Bu Bağlamda; Taşeron işçilerimizde, Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna ayrım yapılmaksızın geçecektir. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapılmayacak ve bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra KADROLU işçi olacak anılacaktır…

Belediye ve İl Özel İdarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için de yeni bir düzenleme yapıldı, bu işçi kardeşlerimiz, belediyelerin ve il özel idarelerinin iktisadi teşekküllerinde (Belediye veya kuruma ait şirketlerde) daimi işçi olarak istihdam edilecekler.

Düzenleme ile yerel yönetimlerde imtiyazlı bir kamu şirketi kurularak bütün taşeron şirketler tasfiye edilecek ve buralarda çalışan arkadaşlarımız belediyenin kendi kuracağı imtiyazlı şirketinde işçi statüsünde sendikal ve diğer haklarıyla birlikte istihdam edilecektir. Kamudaki taşeron işçinin şu anda çalıştıkları işyerlerinde kamu işçisi statüsünde çalışmaya devam edeceklerdir. Bu arkadaşlarımızın hem statüleri değişmemiş olacak, hem de sendika hakları, kıdem tazminatı hakları, ikramiye hakları ve toplu sözleşme hakları güvence altına alınmış olacak. Böylece sendikalarıyla da ilişkilerini koparmamış olacaklar.

4/C‘li olarak çalışan işçi arkadaşlarımızda 4/B kadrosuna alınacaktır. Böylece, 4/C kapsamında çalışanlarımızın da bu sorunları ortadan kalkmış olacak inşallah. Yeni düzenlemenin, 4/C’li işçi arkadaşlarımıza da hayırlı olmasını diliyorum.

Mevsimlik olarak kurumlarda çalışan geçici işçi arkadaşlarımız da unutulmadı. Düzenleme ile, bu işçilerimizin 5 ay 29 güne kadar olan çalışma sürelerinin 4 aya kadar daha uzatılmasını sağlanacaktır.

DETAYLAR VE NET BİLGİLER TBMM’de görüşüldükten ve Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra kesinleşecektir.

Her fırsatta işçinin hakkını koruyup, gözetleyen, her platformda bunu kararlılıkla dile getiren ve taşeron işçilerimizle ilgili “Bizim derdimiz var, onun için alanlardayız” diye haykıran Başta; Genel Başkanımız Sayın Mahmut ARSLAN ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimize, Tüm Hizmet-İş Sendikası Ailemize teşekkür ediyor, bu Düzenlemenin Tüm TAŞERON işçi ve emekçi kardeşlerime hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum…” şeklinde açıklamasını tamamladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın