28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Her Hastalık Bir Hikâyedir ve Görsellerle Hastalıklar yarışması sonuçlandı

Her Hastalık Bir Hikâyedir ve Görsellerle Hastalıklar yarışması sonuçlandı

HER HASTALIK BİR HİKÂYEDİR VE GÖRSELLERLE HASTALIKLAR YARIŞMASI SONUÇLANDI

Turgut Özal Tıp Merkezi Tıp Fakültesinde 13.03.2017 saat 10:00 da Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş ve Prof Dr. Cengiz Yakıncı ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Prof Dr. Mahmut Durmuş şunları ifade etti:  “ Bugün Her Hastalık Bir Hikâyedir ve Görsellerle Hastalıklar yarışmalarımızın sonuçlanması nedeniyle sizlerle basın toplantısı yapmayı planlamış bulunmaktayız. Her Hastalık Bir Hikâyedir, 2012 yılından beri başlatılan ve bugüne kadar her yıl devam eden bir yarışmamızdır. Yarışmamızın kalitesi ve yarışmaya ilgi her geçen gün artmaktadır” dedi.

Mahmut Durmuş” İlk jüri de yoktum; ama geçen yılki jüride yer almıştım ve bu yılki hastalık hikâyeleri jüriliğinde görev aldım. Bu yıl geçen yıla göre hikâyelerin kalitesinde çok ciddi bir artış var ve gönderilen hikayelerin sayılarında da ciddi bir yükseliş görülmektedir. 2017 yılında hastalık hikâyelerine toplam 515 yarışmacı katıldı ve hemen hepsi birbirinden kaliteliydi. Son 34 hikâyeyi okuma fırsatım oldu gerçekten derecelendirmede zorlandığım bir eser toplamı ile karşı karşıyaydım diyerek, yarışmada iki tane birincimiz iki tane ikincimiz ve iki tane de üçüncümüz oldu” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Durmuş “ İkinci yarışmamıza gelecek olursak Görsellerle Hastalıklar, bunu üçüncü kez yapıyoruz ve bu yarışmaya yaklaşık 180 eser başvurdu. Aslında hastalıkları görsellerle anlatmak yaygınlaşıyor, uzun bir metin yazmaktansa basit bir görselde hastalığı özetleyebiliyorsunuz ve akılda kalıcılığını sağlıyorsunuz. Ayrıca bunun dili yok bütün dünyaya bu görsellerle hitap edebiliyorsunuz” diye belirtti.

Toplantıda dereceye girenlerin isimleri şu şekilde:

Belgin Bayram ve Elif Ceren Çimen birincilik

Merve İsmihan İnan ve Muzaffer Yılmaz ikincilik

Zeynep Karabacak ve Gökçe Tanyan üçüncülük

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın