28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Kerbelâ’yı doğru anlamak için bize düşen vazifelerden biri de Kerbelâ’dan bir ayrılık, gayrılık değil birlik ve beraberlik çıkarmaktır.

Kerbelâ’yı doğru anlamak için bize düşen vazifelerden biri de Kerbelâ’dan bir ayrılık, gayrılık değil birlik ve beraberlik çıkarmaktır.

BAŞKAN ÇINAR’DAN HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI MESAJI;

“Kerbela’yı Anlamak Hüseyince Yaşamaktır”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kerbelâ’yı doğru anlamak için bize düşen vazifelerden biri de Kerbelâ’dan bir ayrılık, gayrılık değil birlik ve beraberlik çıkarmaktır. Ortak bir acı etrafında, mazlumun yanında birleşmektir. Kerbela’yı anlamak Hüseyince yaşamaktır” dedi.

 “HİCRİ YILBAŞI VE MUHARREM AYI TÜM İSLAM ÂLEMİNE BARIŞ, MUTLULUK VE HUZUR GETİRSİN”

Yazılı mesajında; Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayının tüm İslam Âlemine barış, mutluluk ve huzur getirmesini dileyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Haksızlık karşısında hiçbir zaman susmayan, Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)`in biricik torunu, Hz. Ali ve Hz. Fatıma`nın ciğerparesi Hz. Hüseyin`in ve 70 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin yıl dönümü olan Muharrem ayının ve Aşure Gününün tüm İslam Âleminde farklı bir anlamı ve derin izleri vardır. Bu acı ve elem bütün Müslümanları derinden yaralamıştır.” İfadelerini kullandı.

 “14 ASIRDIR DİNMEYEN ACIDIR; KERBELA”

Kerbela; 14 asırdır dinmeyen acı, Hazreti Peygambere (S.A.V) yapılmış en büyük kasıt, en büyük hakaret, İslamiyet’e vurulmuş en büyük darbedir.

Hz. Peygamberin (s.a.v.) sevgili torunu Hz. Hüseyin, nefret yerine sevginin, karanlık yerine aydınlığın hükümran olduğu büyük ahlakıyla, insanları birleştirmeye ve onlara doğru yolu göstermeye çalışmış bir insanlık abidesidir. Onun hayatı da şehadeti de hepimiz için, sonsuza dek örnek teşkil edecektir. ‘Ehli Beyt’i sevmek Peygamber Efendimizi sevmek’ demektir.

“HOŞGÖRÜ, BERABERLİK VE PAYLAŞIM AYINDAYIZ”

Hoşgörü, beraberlik ve paylaşma duygularının pekiştiği, toplumsal bağlarımızın güçlenmesine vesile olan Muharrem ayının, yaşanan terör olaylarının sona ermesine, dünyanın farklı coğrafyalarında akan kanın durmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da perçinlenmesine, ülkemizde huzur ve barış ortamının hâkim olmasına vesile olmasını dilerim.

Kerbela şehitlerini rahmetle anarken, Muharrem Ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın