28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Kış tatili için bavul hazırlamanın 5 püf noktası

Kış tatili için bavul hazırlamanın 5 püf noktası

Neleri yanınıza almalısınız, nelere dikkat etmelisiniz? İşte ayakkabısından takısına, pratik bir şekilde bavul hazırlamanın püf noktaları…

Karlı ve soğuk günler gelip çattı ve pek çoğumuz kış tatili için hazırlık yapmaya başladık bile. Ancak tatil heyecanına gölge düşüren bir şey var: Bavul hazırlama stresi! Malum soğuk kış günlerinde giydiğimiz kazaktan bota, bereden monta tüm kıyafetler kalın ve bavula sığdırmak neredeyse imkansız… İşte momondo’dan kış tatili için valiz hazırlama rehberi…

PLANLI OLMAK İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRIR

Önceden plan yapmak şart. Gittiğiniz yerde kaç gün kalacaksınız? Bir gün içerisinde kaç kez kıyafet değiştirirseniz kendinizi rahat hissedersiniz? Her gün hangi kıyafetleri giyeceğinizi ve ona uygun ayakkabıları belirleyin, aynanın karşısına geçip kombinlere alıcı gözle bakın. Geçer not alanlar bavula girebilir. Birbirleriyle kombinleyebileceğiniz giysiler seçerseniz, yanınıza daha az parça almış olursunuz. Bir günlük ama gerçekten de sadece bir günlük yedek kıyafet alın. Hepsi bu kadar!

‘SOĞAN KABUĞU’ FORMÜLÜNÜ UYGULAYIN

Kışın hepimiz mümkün olduğunca kalın kıyafetlere yöneliyoruz, oysa işin sırrı kalın değil kat kat giyinmekte, yani soğan kabuğu formülünü uygulamakta. Giysilerin katmanları arasında biriken sıcak hava sizi soğuktan koruyacak. Böylece biraz daha ince giysileri tercih edebilir ve bunları da bavulunuza daha kolay sığdırabilirsiniz. Kıyafetlerinizi rulo yaparak valize yerleştirmenizi tavsiye ediyoruz. Böylece daha az yer kaplarlar.

KIRIŞIKLIKLARI ÖNLEYEBİLİRSİNİZ

Tabii bu formülü uygulayacaksanız, kıyafetlerinizi kırıştırmamanız da önem taşıyor. Bavula koyacağınız parçaları seçerken, çarçabuk kırışan, narin, ütü ve özel ihtimam isteyen giysilerden uzak durmaya özen gösterin. Yanınıza kolay kırışan kıyafetler almanız gerekiyorsa, önce üzerlerine büyükçe bir naylon geçirin, sonra katlayın. Böylece daha az kırışacaklar.

AYAKKABIYA DİKKAT!

Kışın en önemli giysilerden biri ayakkabı! Soğuğa karşı koruyan, mümkünse su geçirmez cinsten olmaları önemli. Ve sakın yanınıza yeni, daha önce giymediğiniz ayakkabı ve botlar almayın. Vurabilirler ve bu da tatilinizi zehredebilir.

TAKILARINIZ İÇİN BU TAKTİKLERİ KULLANIN

Kadınların vazgeçilmezi takılar çantalarda hep birbirine girer. Ayrı ayrı kutularda, keseceklerde muhafaza etmek da başka bir dert. Çaresi, takılarınızı haftanın her günü için farklı bölmesi olan ilaç kutularına yerleştirmek. Kolyelerin dolanmasını önlemek içinse kolyelerin kilidini açın, zincirin bir ucunu bir pipetin içinden geçirin ve kilidi tekrar kapayın.

Leyditurk.com

KAYNAK :

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın