19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Mahmut Arslan : “Taşeron Sorununu En İyi Biz Biliyoruz” #taşeron #malatya

Mahmut Arslan : “Taşeron Sorununu En İyi Biz Biliyoruz” #taşeron #malatya

ARSLAN: “TAŞERON SORUNUNU EN İYİ BİZ BİLİYORUZ”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 11 Kasım 2017 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız Malatya Şubesinin 7. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanı Mahmut Doğan, HAK-İŞ Erzincan İl Başkanı Harun Mutlu, HAK-İŞ Erzurum İl Başkanı Erol Aksakal, HAK-İŞ Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Çınar, HAK-İŞ Kayseri İl Başkanı Serhat Çelik, HAK-İŞ Muş İl Başkanı Yaşar Kalır, HAK-İŞ Sivas İl Başkanı Nihat Şimşek, HAK-İŞ Van İl Başkanı Abdullah Efeoğlu, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Muharrem KIBRIZ, Yol-İş Malatya İl Başkan Mustafa SÜLÜ, Memur-Sen Malatya İl Başkanı Kerem Yıldırım, Bem- Bir – Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin HANBAY, Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet ENGİN, Kültür Memur Sen Şube Başkanı Muzaffer KAÇMAZ, Öz Finans-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bülent PEKTAŞ, Malatya Ak Parti İl Başkanı, Hakan KAHTALI, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur POLAT, Malatya Büyükşehir Belediye Daire Başkanı Murat NALÇACI, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Erhan BERK, Kanaat Önderi Ramazan KESKİN, Gönüllü Kardeşlik Platformu Mehmet DOĞAN delegeler ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, genel kuruluda yaptığı konuşmada HAK-İŞ’in Türkiye’nin en büyük ikinci konfederasyonu olduğunu öte yandan bu rakam ve sayıların yeterli olmayacağını ifade ederek, “Yaklaşık 14 milyon sigortalının olduğu bir ülkede, HAK-İŞ 600 bin üye ile yoluna devam edemez. Bunun 6 milyon olması gerekiyor” dedi.

Çalışma hayatında en büyük sorununun taşeron meselesi olduğunu dile getiren Arslan, “Biz taşeron mevzusunda da ilk günkü gibi aynı yerde duruyoruz. Hükümetimize açık ve net ifadelerimiz oldu. Maliye Bakanlığının daha önce yaptığı çalışmayla, geçtiğimiz günlerde yine medyada servis edilerek önümüze getirilen Özel Sözleşmeli Personel veya Özel Sözleşmeli Personel çözümüne benzer çözümleri asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Son zamanlarda medyada ÖSP çözümü için algı oluşturma çabaları olduğu izlenimi verecek türden haberler çıktığını anımsatan Arslan, “Bu maksatlı ve algı oluşturma çabası altında medyada yer alan haberleri doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Taşeron Sorununu En İyi Biz Biliyoruz”

Arslan, “Taşeron sorununu en iyi biz biliyoruz. Yaşananları, mali portesini, ülkenin ekonomisindeki karşılığını biliyoruz, taşeron sisteminin hangi sorunlarla muhatap olduğunun farkındayız. O zaman geliniz artık bu sistemi sürdüremiyorsak gelin öyle bir sistem ortaya koyalım ki sürdürülebilir olsun. Biz objektif bakıyoruz” dedi.

Taşeron işçilerinin en fazla üye olduğu konfederasyonun HAK-İŞ olduğunu anlatan Arslan, “Hükümetimizden bu sorunun çözümü için bizimle birlikte çalışmasını ve taleplerimizi dikkate alan bir düzenleme yapmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Arslan, taşeron sorunun çözümü için tüm tarafların görüş ve önerilerinin dikkate alınarak, geniş bir mutabakatla bu soruna çözüm sağlanması gerektiğini söyledi.

“Maalesef İş Kazalarında Dünyada İlk Sıralarda Yer Alıyoruz”

Türkiye’deki iş kazaları konusuna da değinen Arslan, bu hükümet döneminde iş kazalarıyla ilgili inanılmaz düzenlemelerin yapıldığına ilk defa iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili müstakil bir yasanın çıkarıldığını belirterek, “Gencecik çocuklarımızı biz ülkesine en çok hizmet edeceği çağda maalesef tabutla mezarlığa gönderiyoruz. Bu hakikaten Türkiye’nin bir beşeri sermayesini heba etmesi demektir. İnsanlar bir avuç kömür uğruna canlarını feda etmek zorunda bırakılıyorsa ortada bir sorun var demektir. İnsanı, emeğini ıskalayan, öteleyen bir tutumla karşı karşıyayız. Demek ki yasal düzenleme yapmak yetmiyor. Nerede eksiğimiz var oturup bunları tespit etmek gerekiyor. Maalesef iş kazalarında dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Bu ülke bu kadar çaresiz mi? Niçin biz iş ve trafik kazalarında bu kadar kayıp veriyoruz. Bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç olduğu açık bir şekilde görülüyor. Sendikal dünyanın olduğu yerlerde iş kazalarının oranı yüzde 1’i geçmiyor. Bütün sorun sendikasız, toplu sözleşmesiz iş yerlerinden kaynaklanıyor” açıklamasında bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın