28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Asal Bölge Başkanlığı’nın Kapanması Yine Gündemde

Malatya Asal Bölge Başkanlığı’nın Kapanması Yine Gündemde

AĞBABA; “AKP’NİN MALATYA’DAN ALIP VEREMEDİĞİ NEDİR?”

Ağbaba, Malatya Asker Alma Daire Başkanlığı (ASAL) Bölge Başkanlığı’nın kapatılarak Adana’ya bağlanacağının gündemde olduğunu ve bu kapatmanın çok çeşitli mağduriyetler yaratacağını belirterek, “İktidara en yüksek oyu verip bu kadar mağdur edilen başka bir kent daha olmamıştır.AKP’nin  Malatya’dan alıp veremediği nedir anlamış değiliz” dedi.

ADANA KALDI MALATYA GİTTİ

Türkiye genelinde faaliyet gösteren 20 ASAL bölge başkanlığının çoğunun kapatılması tekrar gündemde. Malatya ASAL Böle Başkanlığı da kapatılacak bölgeler arasında yer alıyor. İddialara göre ilk aşamada Adana bölge başkanlığının kapatılarak Malatya’ya bağlanmasıyla ilgili çalışmalar yapılırken, son anda durumun tersine dönüp Malatya’nın kapatılıp Adana’ya bağlanmasının kararlaştırıldığı belirtiliyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “ASAL Bölge Başkanlıklarının kapatılıp insanları saatlerce uzaklıktaki yerlere göndermek kabul edilemez. Bölge Başkanlıklarının kime ne zararı var? Biz Adana’nın da Malatya’nın da kapanmasına karşıyız. 20 ASAL Bölge başkanlığı kapanmasın diyoruz Bölgelerin kapatılmasının sebebi yetkililer tarafından çıkıp kamuoyuna açıklanmalıdır. Devlet yönetiminde gizli  saklı iş yapılmaz” dedi.

KAMUOYUNDAN GİZLENEREK

Malatya ASAL Bölge Başkanlığı’na Malatya’nın yanı sıra  Adıyaman,  Elazığ,  Kahramanmaraş ve  Tunceli  illerinin de bağlı olduğunu hatırlatan Ağbaba, “Malatya ASAL Bölge Başkanlığı 2013 Yılında da kapatılarak Kayseri Bölge Başkanlığına bağlanmak istenmiş,kamuoyunun tepkilerinin ardından kapatılma kararından vazgeçilmiştir.Ancak Türkiye Geneli 20 ASAL Bölge başkanlığıyla ilgili tekrar tasarrufa gidildiği, Malatya bölge başkanlığının bir kez daha kapatılacak bölgeler arasında yer aldığı,Malatya’nın Adana Bölge Başkanlığına bağlanacağı ifade edilmektedir. Bahse konu işlemlerin son aşamasına gelindiği ancak konunun kamuoyundan gizlenerek yapıldığı ortaya çıkmıştır.”dedi

AKP, MALATYA’YI CEZALANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

AKP’nin her seçim döneminde Türkiye ortalamasının çok üzerinde oy aldığı Malatya’yı cezalandırmaya devam ettiğini belirten Ağbaba, “AKP iktidara geldiğinde Malatya’da bulunan bölge müdürlüklerinin nerededeyse tamamı başka illere kaydırıldı.İktidara en yüksek oyu verip de bu kadar mağdur edilen başka bir kent daha olmamıştır.AKP’nin  Malatya’dan alıp veremediği nedir anlamış değiliz.” İfadelerini kullandı.

BAKAN IŞIK’LA GÖRÜŞECEĞİM

Ağbaba, “AKP Malatya Milletvekilleri kapanma işlemini hala duymadılar mı ? Duyup da susuyorlarsa bu da çok acı. Bakın Adana’nın milletvekilleri kapatılacak bölgelerine sahip çıkıp kapatmayı durdurdular. Bizim vekillerimiz nerede? Henüz vakit varken Malatyalılar kapatmaya karşı tavırlarını göstermelidir.Milli Savunma Bakanımız ile görüşerek kapatmanın durdurulmasını isteyeceğim” dedi

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın