28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

MALATYA KİTAP FUARINA HAZIR

MALATYA KİTAP FUARINA HAZIR
Malatya Fuar kenti oluyor…
Anadolu Tarım Fuarının ardından bu kez Kitap Fuarı geliyor.
3. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı için genişletilmiş toplantı yapıldı.
Malatya Öğretmenevinde sabau saat 09.30 da toplantı vardı.
Vali Vasip Şahin, Büyükşehir belediye başkanı Ahmet Çakır, Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Fuarcılık Kültür A.Ş. genel Müdürü Murat Nalçacı ve yoğun bir katılımla yapılan toplantıda Fuar anlatıldı.
Vali Şahin, geçen yıl yapılan fuarı 300 bin Malatyalının ziyaret ettiğini bunun bir rekor olduğunu ifade etti ve bu yıl ki fuarın da geçen yıldakinden daha güzel olacağını ifade etti.
Büyükşehir belediye başkanı Çakır, Fyar ‘ın Malatya’ya yakışır şekilde yapılacağını ifade etti.
Fuar 29 Nisan’ra kapılarını  Mehteran gösterisi ile açacak.
3. Uluslararası Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Malatya Valiliği ve Malatya belediyesi tarafından ortaklaşa düzenleniyor.
Fuar belediye yanında açılacak. Açılış saat 10.00 da . 29 Nisan’da açılacak olan Fuar 4 Mayıs’a kadar devam edecek.
VALİ ŞAHİN :FUARLAR SES GETİRDİ
Malatya Valisi Vasip Şahin, “ Malatya Kitap Fuarı’nın 3’ncüsü düzenlenecek, fuarın ilk 2’si hem Malatya’da hem de Türkiye’de ses getiren fuarlar oldu. Bu sene kamuoyunun da desteğiyle ilk ikisinden daha güzel bir kitap fuarı düzenlemeyi umut ediyoruz, arkadaşlarımız bu yönde bütün hazırlıklarını tamamladı. Herkes bu konuda duyarlı ve gayretli çalışma gösterdi. İnşallah bunun semerelerini Malatya olarak fuarda alırız. Tekrar kitapla kültürle Türkiye’nin gündemine Malatya’yı taşımış oluruz. Malatya kültürle tanışık olan bir memleket, dolaysıyla Malatya kendine yakışanı yapıyor. Malatya Büyükşehir olmasıyla birlikte kendi sanatsal alt yapısını ve üst yapı kurumlarını bir taraftan oluşturmaya devam diyor” şeklinde konuştu.
Geçmiş yıllarda kitap festivaline ilginin çok yoğun olduğunu dile getiren Vali Vasip Şahin, “Kitap Fuarı’nın onur konuğu Gülten Dayıoğlu olacak ve sloganımız Kendini Oku olacak. Fuar Büyükşehir Belediye binasının yanındaki alanda kurulan çadırda olacak. Geçen sene sunulacak imkanların aynısı bu senede misafirlere sunulacak. Misafirlerimizi mihmandar görevlilerimiz karşılayacak, onlara eşlik edecek. Geçen seneki gibi atölye çalışmaları yapacağız. Yazarlarla mutabık kalınmak kaydıyla bir takım konferanslar, söyleşiler yapılacaktır. Bu noktada en büyük görevin Malatyalılara düştüğünü düşünüyorum. Geçen yıl 300 bine aşkın ziyaretçi sayısıyla çok önemli kitap fuarları arasında yerini aldı, bunu bir şehrin nüfusuna oranladığınız zaman Türkiye birincisi sayılabilir. 300 bin ziyaretçi, 762 bin nüfusa kıyaslandığında nerdeyse yüzde 50 demektir. Türkiye’nin hiçbir şehrinde bu oranda yüksek katılımla yapılmış kitap fuarı yok. Bu anlamda Malatya öncü ve öndedir” diye konuştu.
BAŞKAN ÇAKIR :BU SENE ÇITA YÜKSELDİ
Malatya olarak yine önemli bir programa ev sahipliği yapacağımızı anlatan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Türkiye’de dikkat çeken, sayılı kitap fuarlardan bir tanesidir. Geçtiğimiz yıl ikincisini düzenledik, bu sene 3’üncüsünü düzenleyeceğiz. Geçen yıl Türkiye’deki sayılı kitap fuarlarından bir tanesini gerçekleştirdik, bunu Malatyalılar için gurur kaynağı olarak görüyorum. Çünkü okumanın önemini hepimiz biliyoruz, bu anlamda kitap fuarında okuma anlamında gerçekten çocuklarımıza, gençlerimize ve yetişkinlerimize büyük bir fırsat. Yazarlarımızı şairlerimizi ağırlamak, okuyucuları yazarlarıyla buluşturmak önemli. Bütün hazırlıklar tamamlandı. Geçen yıl 150’nin üzerinde yaşar ve şair, 300’e yakın yayın evi katıldı. Bu sene çıtayı daha da yükselterek hem katılımcı anlamında hem de organizasyon anlamında arkadaşlarımız detaylı çalışmalar yaptı. Malatya için büyük fırsat. İlçelerden ve çevre illerden çok sayıda insan gelecek. Malatyaları kitap fuarına bekliyorum” ifadelerini kullandı.
SLOGAN . kendini oku
HABER : ALİ ALADAĞ  – www.malatyaolay.com
Fotoğraflar: Turgay Simavi

http://www.malatyabeydagi.com/haber/2041/malatya-kitap-fuarina-hazir.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın