16.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

“Malatya, Geçmişten Günümüze Şehrin Serüveni” kitabı yayınlandı.

“Malatya, Geçmişten Günümüze Şehrin Serüveni” kitabı yayınlandı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN “GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE MALATYA ŞEHRİN SERÜVENİ” KİTABI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından “Malatya, Geçmişten Günümüze Şehrin Serüveni” kitabı yayınlandı. 455 sayfalık kitapta, Hz. Adem’le başlayan İnsanlık Tarihi boyunca Malatya’nın geçirdiği evreler aktarılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yayınları’nın 28. eseri olarak yayınlanan kitap, Orhan Tuğrulca tarafından hazırlandı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kitabın takdim yazısında; “Şehirler, insanoğlunun tarihsel yürüyüşü içerisinde ortaya çıkmış muhteşem yapılardır” ifadesini kullanarak şunlara yer verdi:

“Şehir ile insan arasındaki etkileşimin en iyi izlenebildiği yerlerin başında şüphesiz ki Malatya gelmektedir. Yaklaşık 10 bin yıllık geçmişinde Malatya’nın ilk dikkat çeken yönü şehir-medeniyet birikimidir. Veriler dikkate alındığında Malatya son 7 bin yıldan bu yana kente dair tecrübi bir birikime sahiptir. Malatya’da son 7 bin yıldan bu yana yaşanan kentsel gelişim tarihini konu edinen bu eserin, şehrin bu coğrafyadaki serüvenine dair önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyorum.”

Malatya’nın yakın tarih bilgilerinin de derlendiği ve arşiv niteliğinde verilerin toplandığı kitapta çeşitli örneklerle şiir-şehir ilişkisi de işleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın