19.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Lisesi, son 3-4 yıl içerisinde yaptığı yenilikler ve eğitim alanında yakaladığı başarılarla, adından söz ettiriyor.

Malatya Lisesi, son 3-4 yıl içerisinde yaptığı yenilikler ve eğitim alanında yakaladığı başarılarla, adından söz ettiriyor.


MALATYA LİSESİ ESKİ GÜNLERE DÖNÜŞ YOLUNDA…

Malatya Lisesi, son 3-4 yıl içerisinde yaptığı yenilikler ve eğitim alanında yakaladığı başarılarla, adından söz ettiriyor.

Fiziki mekânlarında yaptığı iyileştirme çalışmalarıyla, eğitimdeki disiplin anlayışıyla çevresinde takdir edilen okul, yaptığı iyileştirme çalışmaları neticesinde çok sayıda önemli sertifikalar aldı.

Malatya Lisesi Okul Müdürü Fevzi KIRIK, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlimiz eğitim tarihinde marka olmuş olan Malatya Lisesi Son 3-4 yıl içerisinde eğitim alanında birçok başarıya imza atarak tekrar eski günlerine dönme ve geçmişteki başarısını yakalamaya çalışmaktadır. Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Bakanlığımız, Stratejik Yönetim yaklaşımını özendirmek ve uygulamayı hızlandırmak için 2005 yılından bu yana okul/kurumlarda gerçekleştirilen kalite yönetim sistemi ödül sürecinde İlimizde yapılan yarışmada, 2014 yılında “Yılın Kaliteli Okulu” yarışmasında Genel orta öğretim kategorisinde Battalgazi – Malatya Lisesi İl birincisi olmuştur. dedi.

Fotoğraf: Fevzi Kırık – Malatya Lisesi Müdürü

Cumhuriyet ile yaşıt tarihi bir okul, İlk yıllarında bile 500 öğrencisi vardı. Gün geldi 6 bin öğrenci ile eğitim yaptı. Bu gün itibariyle 1000 civarında öğrenci ve 100 personeli ile eğitime devam etmektedir.

Bu okul ülkemize çok sayıda önemli değerler yetiştirdi. Kimler var, Recai KUTAN, Hamid FENDOĞLU, Hasan Celal GÜZEL, Metin EMİROĞLU, Ahmet KAYA, Mesut PARLAK, İlyas SALMAN, Selahattin ALPAY, Ünal KÜPELİ, Asım Orhan BULUT, Erdal YEKELER, Aziz KOCAOĞLU, Org. Eşref BİTLİS, Yusuf Bozkurt ÖZAL, Yavuz Bülent BAKİLER, Sinan DAĞDELEN, Öznür ÇALIK ve Rasim ÖZDENÖREN gibi güzel insanlar yetiştirdi. İnşallah yetiştirmeye devam edecektir.

Malatya Lisesi Okul Müdürü Fevzi Kırık, Peki bu insanları kimler yetiştirdi? ”Malatya Malatya Bulunmaz eşin” şiirinin yazarı Melahat SEZENER, Nihal ATSIZ, Orhan TÜRKDOĞAN, selamet ve rahmet ile yad edeceğimiz diğerleri…Ayrıca; Vasfi mahir KOCATÜRK, Arif Nihat ASYA gibi önemli insanlar bu okulda Müdürlük yaptı. Okul olarak Misyonumuz; ”Geçmişte biz vardık, gelecekte de biz olacağız.” Dedik.

Son yıllarda genel lisesi ve her yıl akademik başarısı daha az olan öğrenciye rağmen Üniversiteye yerleştirme oranımızı % 16’dan % 34’lere çıkardık. Bu oran genel lise için Türkiye ortalamasının iki katıdır. Artık Anadolu Lisesiyiz. Sınavla öğrenci alıyoruz. Hedeflerimizi daha da büyüterek “İyi insan yetiştirme gayreti içinde olacağız.” Okulumuz bu yıl Anadolu bölümü ile mezun vermeye başlayacaktır.2011 Öğretim yılında göreve başladığımız Malatya Lisesi gerek eğitim ortamları ve gerekse eğitim profili iyi değildi. Bütün personelimizin özverili çalışmaları neticesinde, kısa bir süre içerisinde bütün mekânlarımızda iyileştirme çalışmaları yaptık. İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlerimizin destekleriyle her alanda yenilikler yapılmış, Okulda çok ciddi anlamda disiplin sağlanmış, okulun çevresinde güvenli bir ortam oluşturulmuştur. Bir kaç yıl içerisinde vatandaş ve velilerce 900 bin TL. lik katkı sağlanarak Ana Eğitim Binası, Ek Eğitim Binası, Spor Salonu ve Pansiyon Binasının bütün fiziki mekânlarında yenileştirme ve iyileştirme çalışmaları yapılarak bitirilmiştir.

Okulun bütün mekanlarında güvenlik, görüntü, ses, Akıllı tahta, güvenlik kulübeleri …vb. her türlü teknolojik donanım kazandırılmıştır.

Sosyal ve sportif alanların hemen hepsinde İl düzeyinde her türlü dereceler alınmış, çok sayıda yarışmalarda ödüller alınmıştır. Çeşitli branşlarda Balkan Şampiyonluklarında dereceler alınmıştır.

Okulumuzda daha önce olmamasına rağmen, modern bir Konferans ve Kütüphane Salonu kazandırılarak; Türkiye’nin en önemli şair, yazar ve gazetecilerinden oluşan çok sayıda önemli şahsiyet öğrencilerle buluşturulmuştur.

(Örneğin, Ayşe Böhürler, Ömer Laçiner, Ümit Aktaş, Şakir Kurtulmuş, Türkan A. Ayyıldız, Metin KAYGALAK, B. Sami GÖKDEMİR, mahalli düzeyde çok sayıda yazar ve bilim adamı …vb.)

Yapılan iyileştirme çalışmalarıyla okulumuza “Beyaz Bayrak”, “Beslenme Dostu Okul” ve en son 2014 yılında Malatya da TKY alanında İldeki tüm ortaöğretim kurumları arasında “Yılın Kaliteli Kurumu” ödüllerini almıştır.

TÜBİTAK ortaklı çok sayıda proje hazırlanmış olup, İstanbul ilinde Uluslararası düzeyde 30 ülkenin katıldığı Bilim Fuarında okulumuz öğrencilerince hazırlanan “Etlik Piliç Rasyonlarında Atık Kayısı Kullanımının Etlik Piliçlerin Gelişimi ve Bağırsak Bakteri Popülasyonu Üzerine Etkileri” adlı proje sergilenerek göz doldurmuş ve basına haber olmuştur.

Bütün bu iyileştirme çalışmaları neticesinde eski mezunlarımızın okula olan ilgileri artmış ve sürekli ziyaret ve toplantılar yapılma istekleri gündeme gelmiştir. (Örneğin; son 3 yıl içerinde 1972, 1974, 1977, 1985,

…vb. yıl mezunlarımız okulumuzda toplanmışlardır. Önümüzdeki yaz döneminde 1965 ile 1985 yılı arasında mezun olanlarımızın katılacağı bir organizasyon için hazırlıklar yapılmaktadır. Yapılan iyileştirme çalışmalarını yerinde gören yöneticilerimiz okul idarecilerini ödüllendirmişlerdir.

 

Okulumuzdaki iyileştirme ve başarılı çalışmalar, Mahalli, Ulusal ve Uluslararası alanlardaki basında haber konusu olmuştur.

 

Fevzi KIRIK

Malatya Lisesi Müdürü

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Avatar Erdal dedi ki:

    Gerçekten okul görülmeye değer olmuş. Görmeyen v elimiz varsa gidip görün. Farkı göreceksiniz. Emeği geçenlere teşekkürler.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın