28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya Lisesi’sinde Mobbing İddiasi

Malatya Lisesi’sinde Mobbing İddiasi

EĞİTİMİŞ MALATYA ŞUBE BAŞKANI HÜSEYİN KARA TARAFINDAN ÜYELERİ MALATYA LİSESİ TARİH ÖĞRETMENİ ERKAN ERDOĞAN’IN OKUL MÜDÜRÜ FEVZİ KIRIK TARAFINDAN KENDİSİNE MOBBİNG UYGULANDIĞINA DAİR BASIN AÇIKLAMASI :

Sendikamız üyesi Malatya Lisesi Tarih öğretmeni Erkan ERDOĞAN’a karşı okul müdürü Fevzi KIRIK tarafından mobbing uygulanmaktadır. Öğretmenimiz alanında çok başarılı bir öğretmen olup, aynı zamanda öğretmen arkadaşları ve öğrencileri tarafından sevilip sayılan bir öğretmendir. Buna rağmen okulda gerçekleştirilen mevzuata uygun olmayan işlemleri dillendirdiği için okul müdürü tarafından hakkında değişik zamanlarda soruşturma açılmış ve bu soruşturmalar sonucu aldığı cezalar yargı tarafından iptal edilmiştir.

Aşağıda dilekçesinde de belirttiği gibi kendisinin ders programı yapılırken diğer öğretmenlerden farklı davranıldığı, öğrenci kulüplerinde görev verilmediği, sınıf öğretmenliği görevi verilmediği, başka öğretmenlerden öğretmenimizle konuşmamalarını, öğretmenimiz aleyhine ifade vermelerini, dışardan şahıslara öğretmenimizi arattırarak tehdit ettirdiği, öğrencileri çağırarak öğretmenimizin Cumhurbaşkanımız aleyhine konuşup konuşmadığı şeklinde sorular sorduğu, böylece öğretmenimiz aleyhine provakatif eylemlerde bulunduğu görülmektedir.

Konu ile ilgili okul müdürü ile görüştüğümüzde öğretmenimizle ilgili herhangi bir sorunu olmadığını, başarılı bir öğretmen olduğunu beyan etmesine rağmen aynı davranışları devam ettirmektedir.

Sendika olarak hakkında pek çok iddia bulunan ilgili okul müdürü ile ilgili olarak yargıya başvuracağımızı belirtir. Üyemiz üzerindeki bu mobbinge derhal son verilmesi ve idarenin konu ile ilgili gerekli işlemi yapmasını bekliyoruz.

 

Hüseyin KARA

Eğitim İş Malatya Şube Başkanı

 

 

MALATYA LİSESİ (ANADOLU)  TARİH ÖĞRETMENİ ERKAN ERDOĞAN’IN OKUL MÜDÜRÜ TARAFINDAN KENDİSİNE MOBBİNG UYGULADIĞINA DAİR DİLEKÇESİ

Tarih öğretmeni olmanın bilinci ve sorumluluğu ile 15 Temmuz sürecinden sonra içeride ve dışardan yürütülen hain saldırılara karşı dik duran sayın Cumhurbaşkanımızın en büyük savunucularından oldum.

1997 yılından itibaren Malatya Lisesinde görev yapmaktayım. Yaklaşık 22 yıllık meslek hayatımda hiç kimse ile sorun yaşamadan çalıştım. Ancak 2012'de okulumuza atanan müdür Fevzi Kırık tarafından 3 yıldır tarafıma sistematik "Mobbing" uygulanmaktadır.

 İlgili şahıs ile kişisel hiçbir sorunum olmadığı halde bana karşı bu tutumunu sevilen ve duruşu olan bir öğretmen olmamı çekememesine ve kapıkulu olmayı kabullenmeyişime bağlıyorum. Temsil ettiği makamı dolduramayan bu şahıs 2013 ve 2016'da kendi hayal ürünü iddialarla dolu sözde öğrenci şikayetleri hazırlayarak beni cezalandırarak rencide etmeye çalıştı.

 Konuyu taşıdığım Bölge İdare Mahkemesi beni haklı buldu. Aynı şahıs bu kez yasa dışı yoldan beni tanımadığım kişilere aratarak hakaret ve tehdit ettirme yoluna gitti. Makamını ve bu sayede sahip olduğu yetkileri beni mağdur etme amaçlı kullanma yoluna giderek bana sorumluluk sınavlarında , hafta sonu yetiştirme kurslarında görev vermemek, sınıf öğretmenliği ve Eğitsel Kol çalışmalarında dışlamak yoluna gitti.

İlgili okul müdürü dersine girdiğim öğrencilerden öğrendiğime göre,bu kez Cumhurbaşkanlığı makamını art niyetine alet etmeye çalışarak “ tarih öğretmeniniz derslerde Cumhurbaşkanımız hakkında konuşuyor mu?” şeklinde sorular sorarak hakkımda bir ön yargı oluşturmaya ve bu yönde bir provokasyona zemin hazırlamaya çalışmaktadır.

 Ayrıca beni tecrit etme , yanlızlaştırma amacı ile okuldaki öğretmen arkadaşlarıma benimle konuşmamaları yolunda telkinde bulundu. Benzer saldırı ve iftiralara maruz kalan Ayten Aytaç, Kemal Kızılkaya, Aydın Çatı, Nihat Balta adlı öğretmen ve memur arkadaşlarım konuyu yargıya taşıdılar ve hala mahkemeleri devam etmektedir.

İlgili şahsın bu tavırlarından dolayı okulda sağlıklı bir eğitim ortamı kalmamıştır. Okulumuzda tam bir keyfi uygulama söz konusudur. Örneğin tekli eğitim yapmamıza rağmen benzer okullara kıyasla daha erken (07:30) derse başlamaktayız.

 İlgili şahıs hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sözlü ve yazılı başvuru yapmamıza rağmen somut bir adım atılmamış olmasını manidar bulmaktayız. Sayın Başbakanımızın bu konuda gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyor tutum ve davranışları ile bulunduğu makamı temsil edemeyen ilgili şahıs hakkında gerekli soruşturmanın açılmasını istiyorum.

 

Erkan ERDOĞAN

Malatya Lisesi Tarih Öğretmeni

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 13 YORUM
  1. Avatar Ali dedi ki:

    Fevzi kirik degerli bir okul müdürüdur. Malatya lisesini adeta kucuk bir universite haline getirmis bir kisidir. Nasil olurda bir ogretmen boylesine caliskan bir kisiden sikayetci olur. Bunu egitim sen gormemekte midir. Sadece laf olsun torba dolsunla hareket edilmez.. Uyenin hakkini savunacagim diye boyle hareket edilmez. Fevzi bey calisan ogretmeni sever. Sorunu kendinizde arayin bence

    1. Avatar şeyma dedi ki:

      Haklisiniz Ali bey Malatya lisesi iki döneme ayrılmıştır bir Fevzi kırık olmadan önceki dönem birde Fevzi kırık olduğu zaman ki dönem

  2. Avatar Turan emeksiz dedi ki:

    Cok rahatsiz oluyorsan baska okula tayin iste. Alismissiniz okulu ciftlik olarak kullanmaya. Elli tane arkadasim malatya lisesinden mezun oldu. Hicbiri senin iyi bir ogretmen oldugunu belirtmiyorlar. Calisin da maasinizi hak edin. Meger mudur seninle ugrasiyo sende daha basarili ol. Utandir. Gerci bosver yatmaya devam edin..

  3. Avatar emre dedi ki:

    Erkan denen ogretmen okul derslerimize rapor alıp girmiyor.Duyduğumuz kadarıyla Birim kurs merkezinde derse girdiği için müdür ona kızıyor.

  4. Avatar ahmet dedi ki:

    huseyin kara fethi gemuhluoglu öğretmen lisesinde müdür iken çocuklarımız namaz kılması diye bekçilik yapıyordu. bu donemdede öğretmen kaki savunuyor.İb….

  5. Avatar aysu dedi ki:

    ben Malatya lisesinde okuyorum ve dersime giren ogretmenimi beğenmiyorum gerek anlatış şekli olsun gerek disiplin sağlaması olsun müdürümüz bizleri her açıdan geliştirmektedir kültürel sosyal birçok açıdan hiçbir okulda olmayan imkanlar sağlanmış bize evet biraz erken kalkıyoruz ama Okul saatlerinin bu şekilde olmasının nedeni iki lisenin yan yana olmasıdır eğer aynı saatte olursa çeşitli sorunlar yaşanabilir okul saatlerinin bu şekilde olmasına bile akniyet arıyorsunuz Erkan hocam MEB tarafından bir sorun olmadığı sürece bu sizi ne ilgilendirmektedir müdürümüzü kötülemek amaçlı yapılmistir

  6. Avatar mehmet musa dedi ki:

    Müdürü tanimiyom ama Erkan hoca hiç anlatamiyo sürekli dersi gecistiryo

    1. Avatar Gökhan dedi ki:

      Sahte isimli Musa aslında gerçek adının YZİ olduğunu biliyorum. Çok boş beleş bir adamsın. Önce okul servislerinde yaptığın üçkağıtları millete anlat da herkesi öğrensin MAL…..

  7. Avatar Sibel dedi ki:

    Erkan hoca Malatya Lisesinin en kral tarihçisiydi. Yukarıdaki yorumların İdareciler tarafından yaptırıldığı o kadar belliki. Okulda bir anket yapılsa en beğenilen hoca çıkar.

  8. Avatar Sibel dedi ki:

    Ayrıca tüm yorumların 4 ocak ve 11 Ocak ta yapılmış olmasıda ayrı bir tesadüf olsa gerek

  9. Avatar Gökhan dedi ki:

    Erkan Hoca hakkonda kasıtlı yorum yazan küçük beyinliler ben de Malatya Lisesi mezunuyum. Gördüğüm en iyi tarih öğretmenidir. Bir tanesi salaklıktan olsa gerek hem iyi öğretmen değil demiş hem dersanede çalışıyor demiş bu nasıl oluyorsa. Kul hakkı yemeyin yalan beyanlar yazmayın.

  10. Avatar Ahmet Çelik dedi ki:

    Erkan Hoca 3 yıl dersimize girdi. Bana tarih dersini sevdiren hocadır. Yukarıdaki kasıtlı yorumlardan birinde dersini anlatamıyor diye yazan Musa sahte adlı dangalak sen dersi başka bir yerinle dinliyordun galiba. Ayrıca size bu yorumları yazdıran ya da yazan o şerefsizlere sorun bakalım kendileri derse giripde ders anlatıyorlarmı.

  11. Avatar Tarık Göçer dedi ki:

    Ula yeni okudum bu haberi. Ben de Güzel Sanatlar Lisesi mezunuyum. O Fevzi Kırığı çok iyi tanıyorum. Çıkarı için her pisliği yapabilecek kibirli, kendini beğenmil ama karakter yönünden yazıf bir adam. kesin yukarıda şikayet eden hoca haklıdır benden söylemesi.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın