29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’da Alevi Vatandaşlardan CHP’ye Tokat Gibi Cevap: Alevi vatandaşlar olarak sizlere oy verme mecburiyetliğimiz var mı?

Malatya’da Alevi Vatandaşlardan CHP’ye Tokat Gibi Cevap: Alevi vatandaşlar olarak sizlere oy verme mecburiyetliğimiz var mı?

11 Şubat 2017 tarihinde T.C. Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliklerin ardından referandum tarihi 16 Nisan 2017 olarak belirlendi. Geçtiğimiz haftalarda Malatya’nın Akçadağ ilçesinde alevi vatandaşlarımızın yaşadığı Yaylımlı ile Yeşilyurt ilçesine bağlı Atalar (Haçova) köylerinin muhtar ve temsilcileri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ı ziyaret ederek referandumda ‘Evet’ oyu kullanacağımızı beyan etmiştik. Beyanımızın sonuna kadar arkasındayız. Demokrasi ile yönetilen her yerde isteyen istediği kişiye oyunu verir.

Kararımızın arkasından AK Parti’nin çok değerli Genel Başkan Yardımcısı Sayın Öznur Çalık ve AK Parti İl Başkanımız Sayın Hakan Kahtalı teşekkür etmek maksadıyla bizleri evimizde ziyaret ettiler. Bizlerde aynı düşüncelerimizi burada paylaşarak kendilerini uğurladık. Kamuoyunda haberlerin yer almasıyla birlikte CHP İl Başkanı Enver Kiraz, basın açıklaması yapmış ve Eşim Emel Duran’ın CHP’li Gürsel Tekin ile bir akrabalığının bulunmadığını açıklamıştır. Ben Atalar Mahallesi sakinlerinden Ali Duran ve eşim Emel Duran olarak kimseye kimin akrabası olduğumuzu, kime oy vereceğimizi, hangi cephede yer alacağımızın hesabını vermeyiz. İspatlamam gerektiği kanısı bende oluşursa rahatlıkla ispatlarım. Ben AK Parti’nin kurulmasından itibaren gönülden bu partiye bağlıyım. Yaptıkları hizmetleri biliyorum. Siyaseti alevi yada Sünni ayrımı yaparak yorumlar isek çok büyük yanlışlara düşeriz. Başkanlık sisteminin Türkiye’nin geleceği ve istikrarlı bir şekilde büyümesi için şart olduğunu biliyorum. Bu şekilde baskılarla oyumuzun rengini değiştirmeyeceğiz. Özellikle CHP İl Başkanı Enver Kiraz’a şunları sormak istiyorum;

* Alevi vatandaşlar olarak sizlere oy verme mecburiyetliğimiz var mı?

* Demokrasiyi savunuyorsunuz, düşünce özgürlüğü diyorsunuz, hak ve hukuktan bahsediyorsunuz, baskı ve zulümleri durdurmak istiyoruz diyorsunuz. Evet bizlerde bunu istiyoruz. Burada haklısınız ama neden bizim düşüncelerimize, seçme özgürlüğümüze saygı duymuyorsunuz?

Bilmeyenlere referandum ne demek onu açıklayayım. Referandum: “Anayasa değişikliği, yasaların kabulü veya önemli devlet meselelerinde halkın yapılacak değişikliklere karşı iradesini belirlemek amacıyla yapılan oylamadır. Referandumda halka yapılacak değişikliğin istenip istenmediği sorulmaktadır ve çıkan oylama sonuçlarına göre de yapılması planlanan değişiklik yürürlüğe girer veya iptal edilir” demektir. Kısacası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylan ve halka sunulan bir oylama vardır. Bizlerde Bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak doğru bulduğumuz ve uygun gördüğümüz tarafı seçeriz.

Son olarak, bu ülke sınırları içinde yaşayan herkesini seçme ve seçilme özgürlüğüne saygı duyması gerekmektedir. Eğer müdahale olursa bunu adı seçme ve seçilme özgürlüğü olmaz, bunun adı diktatörlük olur. Bizler, yıllardır halka zulmeden HDP ve PKK ile aynı safta yer almayacağız. Bizlerin kararı tüm alevi vatandaşımızın kararı değildir. Herkesin oyu kendisini bağlar.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Ali Duran

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın