29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’da Fetullahçı /pkk-kck/ Tikko Terör Örgütü Soruşturmalarında Son Durum 13 Haziran 2017

Malatya’da Fetullahçı /pkk-kck/ Tikko  Terör Örgütü Soruşturmalarında Son Durum 13 Haziran 2017

FETÖ/PDY- PKK/KCK/TİKKO TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINA YÖNELİK OLARAK İLİMİZDE YÜRÜTÜLEN OPERASYONLAR VE ÇALIŞMALAR

 Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakî yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenlerle ilgili olarak Valiliğimizce yapılan çalışmalar çerçevesinde;

15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimizin birliğine, varlığına, bekasına, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Milletimizin iradesini temsil eden TBMM’ni ve diğer Kurumlarımızı, Demokrasiyi ve doğrudan halkımızı hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak yapılan etkin mücadele kapsamında Malatya ilimizde;

 Cumhuriyet Başsavcılığınca; FETÖ/PDY Terör Örgütlerine Yönelik Yürütülen Soruşturma Kapsamında:

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca firari olarak aranan ve FETÖ/PDY Terör Örgütünün Azerbaycan sorumlusu olduğu değerlendirilen M.M. isimli şahıs İstanbul ilinde yakalanıp ilimize getirilmiş çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY Terör Örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen ve hakkında yakalama kararı bulunan şahıs İlimiz Doğanşehir Polat Jandarma Karakol Komutanlığı unsurlarınca icra edilen Adli devriyede gözaltına alınarak 10 Haziran 2017 günü Hatay iline götürülmek üzere Elazığ Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir.

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile irtibatlı, iltisaklı olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı gerekçesiyle daha önce gözaltına alınan Tıp Fakültesi Öğrencisi adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile irtibatlı, iltisaklı olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı gerekçesiyle daha önce gözaltına alınan 2 bayan şahıs Etkin Pişmanlık hükümlerinden faydalanarak adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlı, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY Terör Örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı oldukları gerekçesiyle daha önce gözaltına alınan 12 ihraç öğretmenden 3’ü tutuklanmış 9’u adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

FETÖ/PDY Terör Örgütü ile irtibatlı, iltisaklı olduğu gerekçesiyle daha önce Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce gözaltına alınan 5 şahıstan Etkin Pişmanlık Hükümlerinden faydalanan 3 şahıs ve böbrek nakli olan 1 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 1 şahıs ise tutuklanmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığınca; PKK/KCK Terör Örgütüne Yönelik Yürütülen Soruşturma Kapsamında:

03.06.2017 günü Bomba yüklü araçla fedai intihar saldırısı yapmak üzere ilimize eylem amaçlı gelen ve bombaları ve düzenekleri araca yüklerken etkisiz hale getirilen PKK-KCK üyesi Teröriste ilimizde yardım ve yataklık ettiği tespit edilen ve Diyarbakır ilinde yakalattırılarak ilimize getirilen ve sorgusu yapılan H.I. isimli şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır.

Malatya İl Jandarma Komutanlığınca; Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK/KCK Bölücü Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan arandığı tespit edilen ve 1 Yıl 10 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Doğanyol İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görevli J.Er M.U. yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

Cumhuriyet Başsavcılığınca; TİKKO Silahlı Terör Örgütüne Yönelik Yürütülen Soruşturma Kapsamında:

İlimiz Akçadağ ilçesi Meskun Mahal ve Yol aramalarında Akçadağ ilçesi Doğanlar Mahallesi mülki sınırları içerisinde 10 Haziran 2017 Cumartesi günü Merkez Jandarma Komutanlığı unsurlarınca icra edilen yol emniyet kontrol devriyesinde, Tunceli Sulh Ceza Hakimliğince TİKKO Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan aranan şüpheli Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınmış sevk edildiği adli makamlarca ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın