28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’da Fetullahçı Terör Örgütü Soruşturmalarında Son Durum 11 Mart 2017

Malatya’da Fetullahçı Terör Örgütü Soruşturmalarında Son Durum 11 Mart 2017

FETÖ/PDY TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINA YÖNELİK OLARAK İLİMİZDE YÜRÜTÜLEN OPERASYONLAR VE ÇALIŞMALAR

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakî yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilenlerle ilgili olarak Valiliğimizce yapılan çalışmalar çerçevesinde;

15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimizin birliğine, varlığına, bekasına, Sayın Cumhurbaşkanımızı, Milletimizin iradesini temsil eden TBMM’ni ve diğer Kurumlarımızı, Demokrasiyi ve doğrudan halkımızı hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak yapılan etkin mücadele kapsamında Malatya ilimizde;

Cumhuriyet Başsavcılığınca; FETÖ/PDY Terör Örgütüne Yönelik Yürütülen Soruşturma Kapsamında:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile; FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak yürütülen operasyon kapsamında Bylock kullanıcısı ve örgütle iltisaklı irtibatlı olduğu vb. gerekçesi ile Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu Başkanlığında Mühendis olarak çalışırken ihraç olan E.B. isimli şahsın ilimizde saklanmış olabileceği değerlendirilen noktalardaki ısrarlı takipler sonucu Malatya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde, aynı kurumda mühendis olan bir arkadaşıyla bahse konu ikameti kiraladıkları hiç dışarıya çıkmadıkları ihtiyaçlarının yakınları tarafından karşılandığının tespit edilmesi üzerine; Ankara ile gerekli yazışmalar yapılarak 10.03.2017 günü Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatına istinaden aynı gün geç saatlerdeki operasyon sonucu adı geçen şüpheli E.B. ile 2015 yılından beri Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak suçundan aranan ve aynı kurumda Mühendis olarak çalışan Y.Ş. isimli şahıs gözaltına alınmışlar ve tahkikata başlanılmıştır.

            FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı, iltisaklı  olduğu vb. gerekçesi ile daha önce gözaltına alınan 26 şüpheliden Adliyeye sevk edilen 9 kadın şüpheliden, 3 kadın şüpheli tutuklanmış,  6 kadın şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, diğer şüphelilerin ise sorgulamaları devam etmektedir.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile; FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı, iltisaklı  olduğu vb. gerekçesi ile  daha önce görevinden ihraç edilen 1 Astsubay Çavuş SEGBİS üzerinden yapılan sorgulama sonucu tutuklanmıştır.

 

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden Mardin Emniyet Müdürlüğü TEM Şube talimatı ile 1 Üsteğmen FETÖ/PDY Terör Örgütü kapsamında yakalanarak Mardin iline sevki sağlanmıştır.

 

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlı Şırnak Emniyet Müdürlüğü KOM Şube üzerinden 1 Astsubay FETÖ/PDY Terör Örgütü kapsamında yakalanmış ve tutuklanmıştır.

 

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlı Bingöl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube aracılığı ile 1 emekli kişi FETÖ/PDY Terör Örgütü kapsamında yakalanmış daha sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

                     Kamuoyunun Bilgisine Sunulur.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın