19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Malatya’da Kanalizasyon Suyu İle Sulamaya 51 Bin TL Ceza

Malatya’da Kanalizasyon Suyu İle Sulamaya 51 Bin TL Ceza

KANALİZASYON SUYU İLE SULAMAYA 51 BİN TL CEZA

“Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kanalizasyonda biriken kirli suları İleri Teknoloji Arıtma Tesislerinde arıtarak çevre kirliliğinin önüne geçiyor. Sulamanın yapıldığı yaz aylarında kanalizasyon boruları kırılarak yapılan sulamalar insan sağlığına tehdit ediyor. Kanalizasyon borularının kıranlar devlet malına zarar veriyor. Kanalizasyon borularının kırılmasıyla sulama yapanlar hakkında cezai müeyyide uygulanacağı noktasında MASKİ Genel Müdürlüğü uyardı.

MASKİ Ekipleri Denetimlerini Yaparak Gerekli Önlemleri Alıyor

Malatya’nın içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını tamamen yenileyen MASKİ Genel Müdürlüğü çalışmalarına kesintisiz devam ediyor.  Kanalizasyon kollektör borularını arıtma tesisine bağlayarak kirli sular arıtılıyor. Böylece çevre ve insan sağlığı korunuyor. Fakat yapılan araştırmalar sonucunda kanalizasyon kollektör hatları kırılarak bağ bahçe sulamak için pis suyun kullanıldığı tespit edildi. MASKİ ve Jandarma ekipleriyle bölgelerde düzenli olarak takipler yapıldı ve yapılmaya devam edecek. Yapılan takipler sonunda kanalizasyon borularını kıranlar hakkında savcılığa başvuru yapılarak gerekli hukuki işlemler başlatıldı. Kanalizasyon borularını kırarak sulama yapan kişilere ayrı ayrı gerekli ceza müeyyide uygulanacak. Aynı zamanda Halk Sağlığı Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre İl Müdürlüğüne de tutulan tutanakları bildirerek gerekli işlemlerin yapılması sağlanacak.

Ağır Cezai Müeyyideler Kesinlikle Uygulanacak

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; atıksu arıtma tesislerine giden kanalizasyon borularının kırılarak bahçe sulamada kullanılması sonucu ağır cezai müeyyide uygulanacağı belirtildi. Bu kapsamda çevreye zarar verecek atıkları toprağa kasıtlı olarak vermenin altı aydan iki yıla kadar hapis cezası, kanunlara aykırı olarak veya önlemler almadan atıkları toprağa vermenin 50.975 Türk Lirası idari para cezası ve bina, tesis veya eşyaya zarar verilmesi durumunda bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası uygulanacağı belirtildi.

Kanalizasyon borularını kırarak yapılan sulamaların insan sağlığı için çok zararlı olduğunun üzerinde duran MASKİ Genel Müdürlüğü; çocuklarımızın sağlığı için gereken bütün uygulamaları yapacaklarını belirtti. Kanalizasyon atıklarıyla yapılan sulamalar hem çevre temizliği hem de halkımızın sağlığı için ciddi tehlike arz etmektedir. Kanalizasyon suyu ile yapılan sulamalarda tarım ürünlerinden kaynaklı enfeksiyonel hastalıklar meydana gelmektedir. Vatandaşlarımızın bu noktada hassasiyetle durmaları gerektiği ifade edildi.

02.08.2017

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın