28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Maskiyi Yönetecek Maskiyi Bilen BİRİ Lazım

Maskiyi Yönetecek Maskiyi Bilen BİRİ Lazım

Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir görevinden alındı. MASKİ Genel Müdürlüğüne Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu’nun getirildiği belirtiliyor.

MASKİ’nin kurucu genel müdürü olarak görev alan ve 4 yıldır bu görevini yürüten, Doç. Dr. Özgür Özdemir’in görevden alınması bizce yerinde bir karardır.

MASKİ Genel Müdürü Özdemir, gerçekten tüm görevlerini gerçekten yerine getirdi mi? Görevde olduğu süre içinde suların testleri, ne Sağlık İl Müdürlüğü ne de MASKİ tarafından aylık olarak paylaşılmadı. Suların kontrolü MASKİ’ye geçmesiyle birlikte basına servis edilen su testlerinin gönderimi durdu. MASKİ’de son teknoloji ile donatılmış laboratuar olduğunu biliyoruz. Özdemir’in görev yaptığı dönemler içinde defalarca insanların suyun sebep olduğu bakteri hastalıkları sebebiyle hastane acillerine gitti. Bunlar haber yapıldığı zaman ise sorunu çözmek yerine, haberi yapan kişileri susturmak manipüle etmeye çalışıldı. Size MASKİ emanet edilirken, Malatya’nın sağlığı emanet ediliyor. Fakat, siz sağlığını tehdit etmeyecek çözümler üretmek yerine; hastanedeki sağlık görevlilerine hastalıkların su kaynaklı olduğunu söylemeyin şeklinde yönlendirmemeniz gerekiyordu.

Yazımızın başlığı ‘MASKİ Demek, Malatya Demek’ olarak belirlememizin sebebi insan sağlığının ve Malatya’nın en çok masraf külfetine sokan kurum olmasıdır. Bugün Malatya’nın Sağlığı ve gelişmesine yapılacak hertürlü yatırımı destekliyoruz. Fakat, yapılan yatırımdaki rakamların büyüklüğü dikkat çekiyor. Bunları yapabilmek adına sürekli krediler kullanıldığı bilinmektedir.

MASKİ olarak; Halkı doğru bilgilendirmeniz, yapılan yatırımın hangi projeksiyona göre yapıldığı maliyeti halka açıklanabilmelidir. MASKİ’nin halkla ilişkilerinin çok iyi yürütülmesi gerekiyordu.

Şimdi, aşağıda MASKİ’nin görevlerini yazacağım. Görevden alınan Gen.Müdür Özdemir, bu görevleri hakkıyla yaptı diyecek kaç kişi var. Bu görevleri biz Maski’nin kendi sayfasından aldık, dileyen Maski’nin sayfasından kontrol edebilir.

MASKİ’nin Görevleri;

1- İçme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyaçlarının her türlü yeraltı ve yer üstü kaynaklarından sağlanması ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması

2- Kullanılmış sular ile yağış sularının toplanması, yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması ve zararsız bir biçimde boşaltma yerine ulaştırılması

3- Bölge içindeki su kaynaklarının, deniz, göl, akarsu kıyılarının ve yeraltı sularının kullanılmış sularla ve endüstri artıkları ile kirletilmesini önlemek

4- Yukarıda sayılan görevleri yaparken gerekli görülmesi halinde her türlü taşınmaz malı kamulaştırmak veya üzerinde kullanma hakları tesis etmek.

Biz diyoruz ki, İthal yöneticiye gerek yok. Her hafta sonunu Memleketinde geçirdiği gelen bilgiler arasındaydı. MASKİ’ye maliyetini hesap etmek lazım. Sonuçta kullandığı araç MASKİ’ye ait bir araçtır. Araca ait yakıt giderini MASKİ bütçesinden karşılanmaktadır. MASKİ’nin başında Malatya’nın öz evlatlarından birinin bu göreve getirilmesi gerektiğini hep düşündük.

MASKİ Genel Müdürlüğü’ne Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısıolarak görev yapan Ertan Mumcu’nun getirildiği ve yakında göreve başlayacağı bildirildi.

Biz MASKİ yeni Genel Müdürü olan Ertan Mumcu’nun ifa edeceği görevinde yapılan yatırımlar hakkında halkı bilgilendirme konusunda hassas olmasını, halkla ilişkilerin iyi bir noktaya getirmesini ve MASKİ tarafından su kontrollerinin sadece su gözelerinden değil, her mahalledeki çeşmelerden yapılıp halkın su testlerini görmesini sağlamasını bekliyoruz.

Sayın Ertan Mumcu’ya yeni görevinde başarılar diliyoruz. Hayırlı olsun.

Ertan MUMCU kimdir?

1967 yılında doğan Ertan MUMCU, 1983 yılında Turan EMEKSİZ Lisesinden mezun oldu. Üniversite Öğretimini, Gazi Üniversitesi İİBF İşletme Bölümünden mezun olarak tamamladı. 1991 ile 1997 yılları arasında Ankara’da özel bir firmada Muhasebe ve Finans Departmanında çalıştı. 1996 yılında Ankara SMMM Odasından Mali Müşavirlik Unvanını aldı. 1998 ile 2003 yılları arasında Malatya’da özel sektörde Bağımlı Mali Müşavirlik yaptı. 2003 yılından 2009 yılına kadar olan sürede serbest çalıştı. 2003 ile 2009 yılları arasında Malatya SMMM Odasında Denetim ve Yönetim Kurulu Üyeliklerine seçilerek Meslek Odasında görevlerde bulundu.

2009 Yerel Seçimlerinde Meclis Üyeliğine seçilerek beş yıl boyunca Malatya Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini ifa etti. 2014 Seçimlerinden itibaren ise Malatya Büyükşehir BelediyesiGenel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

Ertan MUMCU, evli olup bir çocuk babasıdır.

MGH – Özel Haber

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın