18.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Muhtarlık Akademisi’nde ilk dersi Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Kurtulmuş verdi

Muhtarlık Akademisi’nde ilk dersi  Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Kurtulmuş verdi

‘Muhtarlık Akademisi’nde ilk dersi veren Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Kurtulmuş:

MALATYA SON DERECE GÜÇLÜ BİR İL

 

Kurtulmuş: Her türlü takdirin üzerinde

‘Muhtarlık Akademisi’nin açılış törenindeki son konuşmayı Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş yaptı. Programın düzenlenmesinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi’ne teşekkür eden Kurtulmuş, projenin çok anlamlı ve değerli olduğunu söyledi. Projenin bundan sonraki yıllarda da devam etmesi temennisinde bulunan Numan Kurtulmuş, “Malatya, siyasi bakımdan son derece güçlü bir ilimiz. Geçmiş dönemlerde de Türkiye siyasetine önemli siyasetçileri kazandırmış olan bir yer. İnönü’yü, rahmetli Özalı, Recai Kutan’ı ve çok değerli siyaset adamlarını Türkiye siyasetine kazandırmış olan, oldukça önemli, köklü, siyasi gelenekleri olan illerimizden birisi. Malatya bugünde bu özeliklerini sürdürüyor ve Türkiye siyasetine önemli katkı vermeye devam ediyor. Aynı şekilde İnönü Üniversitesi de 42 yıldır memleketimizde önemli bir şekilde üniversite ayağında katkıda bulunuyor. Burada çok önemli ilmi çalışmaların yapılmasına, güçlendirilmesine vesile olan çalışmalar sürdürülüyor. Ben son geldiğimde buradaki Karaciğer Nakil Merkezinin açılışına katıldığımı hatırlıyorum. Ayrıca üniversitedeki çok önemli akademisyen arkadaşlarımla bir toplantı yaptığımı hatırlıyorum. O günden bu güne tıp fakültesinin özellikle karaciğer naklinde çok önemli hizmetler yaptığını biliyorum. Diğer fakültelerimizde de çok ciddi gelişmeler oldu.

Böyle bir şehirde Muhtarlık Akademisi gibi orijinal, özgün bir fikirle Üniversite ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile bu çabanın ortaya konulması her türlü takdirin üstündedir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu oluşuma güç veren, ruh veren siz değerli muhtarlarımızı da tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Muhtarların, devlet-millet kaynaşmasının en önemli unsurlarından birisi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Muhtar kardeşlerimiz de yeni Türkiye'nin, güçlü Türkiye'nin en önemli noktalarından birisiniz. Siz yıkılmadığınız sürece, siz dik durduğunuz sürece, Allah’ın izniyle Türkiye dik durmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş konuşmasında ayrıca Türkiye ve Dünya gündemi ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

Sertifikaların Beştepe’de verilmesi talebi

Prof. Kurtulmuş, muhtarların, eğitim sonunda verilecek olan sertifikaların Beştepe’de yapılacak olan bir Muhtarlar Toplantısı’nda verilmesi yönündeki taleplerini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın