28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

ÖLÜ SAYMAKLA ORTADOĞU’YA VE DÜNYAYA BARIŞ GETİRİLMEZ’

ÖLÜ SAYMAKLA ORTADOĞU’YA VE DÜNYAYA BARIŞ GETİRİLMEZ’
‘DİLİNİ DE VİCDANINI DA YUTMUŞLAR’

AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, Mısır’da 529 kişiye verilen idam kararıyla ilgili açıklamada bulundu.
İl Başkanı Tüfenkci, yaşananların insanlık ayıbı olduğunu belirterek 24 Mart’ta 529 kişiye verilen idam kararının 21.yüzyılın kara bir günü olarak hafızalarda kalacağını ifade etti.
Tüfenkci açıklamasını şu sözlerle sürdürdü ‘’ Mısır’ı yaklaşık 30 yıl boyunca diktatörlükle yöneten Hüsnü Mübarek’in 2011’de istifasının ardından 2012’de demokratik çoğunlukla, halkın özgür iradesiyle cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi iktidarı Mısır için, Mısır’lı kardeşlerimizin geleceği için umut niteliğindeydi. Ancak 1 yıl sonra yapılan askeri darbe ile halkın iradesi alaşağı edildi. Yaşananların demokrasiyle, hukukla, kişi hak ve özgürlükleriyle bağdaşmadığı gibi kelimenin tam anlamı ile bir insanlık ayıbıdır.
24 Mart günü idam kararı verilen 529 kişi ve binlercesi, Mısır için, Mısır’ın geleceği için diktatörlere, zalimlere, katillere karşı iradesinin arkasında dim dik duran, iradesine, kararına, özgürlüğüne sahip çıkan tüm bu insanlar bizim kardeşimizdir. Biz Türkiye olarak, dün olduğu gibi bugünde tüm halkımızla beraber maddi ve manevi gücümüzü, desteğimizi, duamızı Mısır’lı kardeşlerimizden esirgemeyeceğiz. Ne zaman ki Mısır’da, Gazze’de Suriye’de, Arakan’da kan gözyaşı durur, ne zaman ki çocukların ölmediği, annelerin ağlamadığı bir gün görürsek işte o zaman huzurlu oluruz, o zaman baharı yaşarız.’
’27 MAYIS’TA MENDERES’E YAPILANLAR BUGÜN MURSİ’YE YAPILIYOR’
27 Mayıs’ta Menderes’e yapılan ile Mısır’da yapılanlar arasında paralellik olduğunu söyleyen Tüfenkci şu ifadeleri kullandı; ‘Bugün Mısır’da yaşananlar demokrasiyi sindiremeyen iç ve dış güçlerin ortak eseridir. Hiç şüphesiz Türkiye’de de benzeri olaylar yaşandı. Askere itaat etmeyenler ötelendi, idam edildi. Bunun en iyi örneklerden biri hiç şüphesiz ki Menderes’tir. 27 Mayıs günü Menderes’e yapılanlar bugün Mursi’ye ve demokrasi yanlılarına yapılıyor.’ dedi.
‘ÖLÜ SAYMAKLA ORTADOĞU’YA VE DÜNYAYA BARIŞ GETİRİLMEZ’
Arap ülkelerinin de yaşananlara seyirci kaldığını belirten Tüfenkci, birçok Arap ülkesinin dilini ve vicdanını yuttuğunu ifade etti.
‘Mısır’da halkın iradesine karşı yapılan darbe sonrası ülkemiz darbe yönetimini tanımadığını belirterek haksızlık karşısında tavrını belli etmiştir. Yine birçok devlet darbeyi kınadığını, kabul edilemez olduğunu ifade etmiştir. Ancak maalesef Arap dünyasının ilk günden darbeyi tanıyarak diktatör yönetime tebrik mesajları ilettiğine şahit olduk. Yapılan birçok katliama, işkenceye, zulme sessiz kaldıklarını gördük. Bugün de aynı tavrını, duyarsızlığını devam ettirerek zulüm karşısında dilini de vicdanını da yuttuğuna şahit oluyoruz. Bu ise size ayrıca bir üzüntü vermektedir. Bununla beraber uluslararası kuruluşlar ve Batı’lı devletlerin de daha duyarlı ve ilgili olması gerektiğini düşünüyorum. Ölü saymakla ne Ortadoğu’ya ne de dünyaya barış gelmeyeceğinin farkına varılmalıdır.
http://www.malatyabeydagi.com/haber/2016/tufenkci27-mayista-menderese-yapilanlar-bugun-mursiye-yapiliyor.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın