29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Ortopedik Engelli Şair Zekine Dündar, “Semt Konağı olmasaydı

Ortopedik Engelli Şair Zekine Dündar, “Semt Konağı olmasaydı

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal-kültürel faaliyetleri

SEMT KONAKLARI HERKESE UMUT

  • Verdiği eğitimlerle Malatyalıların gönlünde taht kuran Büyükşehir Belediyesi Semt Konakları, her kesimden vatandaşa umut olmaya devam ediyor.
  • Özalper Semt Konağı’nda Diksiyon ve İletişim Kursu’na katılan Ortopedik Engelli Şair Zekine Dündar, “Semt Konağı olmasaydı buraya gelme fırsatım olmayacaktı. Takdire değer bir çalışma.”

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde hizmet veren Semt Konakları, yaygın eğitim faaliyetleriyle vatandaşların takdirini topluyor.

Özalper Semt Konağı’ndaki Diksiyon ve İletişim Kursu’na katılan Ortopedik Engelli Şair Zekine Dündar, Semt Konağı faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti anlattı. Kendisinin edebiyata ilgi duyduğunu ve şiirlerini “Kaybolan Güneş” adıyla kitaplaştırdığını kaydeden Dündar, “Diksiyon ve İletişim Kursu, kişisel gelişimime çok önemli katkılar sağladı. Konuşma ve yazı dilinde cümlelere daha çok hakim oluyorum. Kendimi daha rahat ifade ediyorum. Sanatım açısından iyi oldu. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

Semt Konaklarının çok önemli hizmetler sunduğunu anlatan Dündar, “Bayanların evden çıkabilmeleri için çok önemli bir imkân. Gençler, öğrenciler açısından çok olumla katkılar sağlıyor. Eğer bugün semt konağı olmasaydı benim buraya gelme fırsatı olmayacaktı. Ondan dolayı takdire değer bir çalışma” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesine teşekkür

Diksiyon ve İletişim Kursu Öğretmeni Rukiye Özmarasalı da Engelli Şair Zekine Dündar’ın çabalarına değinerek, “Zekine arkadaşımız ile ilk tanıştığımızda şiir yazdığını söylemişti. Ben çok derinden neler yazdığını o gün anlayamamıştım. Ama zaman içerisinde dersler sırasında ortaya çıktı ki gerçekten Zekine Hanım, düşünen, düşündüğünü kalemiyle kâğıda döken güçlü bir düşünce yapısına sahip olan hassas bir arkadaşımız ve edebiyat konusunda oldukça başarılı.

Diksiyon eğitimine gelmesindeki temel sebeplerden biri ‘ben öğrenmek istiyorum, eksikliklerimi tamamlamak istiyorum ve daha iyi yazıp daha iyi okumak istiyorum’ demişti. Tabi bu beni çok etkilemişti. Semt konaklarında verilen hizmetlerden biri insanlara kendilerini ifade etmeleri için diksiyonlarını biraz daha geliştirmeleri eğitimleridir. Zekine arkadaşımız gerçekten başarılı ve ilk kitabını yayınladı. Özellikle Karanfil şiiri beni çok etkilemişti. İnanıyorum ki çok daha güzel şiirler, yazılar yazacak” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Özmarasalı, “Semt Konaklarını hizmete sunduğu için Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Özalper Semt Konağı’nda uzun zamandır eğitim veriyoruz. Kursumuza gelenlerin çoğu ev hanımları oluyor. Bu beni ayrıca mutlu ediyor” dedi.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın