28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Poyraz, daire müdürleri ve maliye personeli Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

Poyraz, daire müdürleri ve maliye personeli Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

VALİ TOPRAK, YENİ yetişen neslimize vergi ödevini ve bilincini AKTARMALIYIZ

22 Şubat-28 Şubat tarihleri arasında kutlanan 28.Vergi Haftası münasebetiyle Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, daire müdürleri ve maliye personeli Vali Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, kendilerini kabullerinden dolayı Vali Mustafa Toprak'a teşekkür ederek, bu sabah Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile 28. Vergi Haftası programlarının Malatya'da başladığını ifade etti. Başkan Poyraz, "1990 yılından beri Şubat ayının son haftasını vergi haftası olarak kutluyoruz. Bu sene 28'incisini icra edeceğiz. Vergi Haftasının temel esprisi toplumda var olduğuna inandığımız vergi bilincinin daha üst seviyelere çekerek farkındalık oluşturmak ve topluma yaymak ve toplumumuzda bir bilinç oturmak. Milli eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde bir hafta boyunca okullarımızı ziyaret ederek sınıflarda vergi konusunda bilgilendirmelerde bulunacağız. İlimizde de vergi tahsilâtımız Türkiye ortalamasının bir puan üzerinde bunu daha da arttırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. " dedi.

Vali Toprak’ da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade edip, vergi haftasının hayırlara vesile olmasını dileyerek, bütün Vergi Dairesi Başkanlığı, taşra ve ilçe teşkilatlarında çalışan müdüründen memuruna kadar tüm personele yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Vali Toprak, "Vergi vatandaşlık görevi olmanın anayasal olarak hükümlülük ve sorumluluklarımız içerisinde bulunan bir konu dolayısıyla bir taraftan vergiyi ödev olarak kabul ederken vatandaş olmanın gereği olarak eğer ki bir kazancımız varsa onu vergilendirilmesi konusunda ödevimizi görevimizi yapıyor olmanın gerekliliğine inanmış olmamız lazım.

Bununla birlikte bir taraftan da hakikaten yeni yetişen neslimize, çocuklarımıza, genç dimağlara vergi ödevini ve bilincini iyi bir şekilde aktarmamız gerekiyor. Vergi kutlama haftalarında bu konunun gündeme getirilmesi ve vatandaşlarımıza bu bilincin aşılanması noktasında da önemli bir aşama kaydedildiğini de biliyoruz.

Şüphesiz devletimizin bütçesi gelir ve giderlerden oluşuyor. Giderlerin karşılanmasında mutlaka en önemli kalemin vergi gelirleri olduğunu biliyoruz. Devletimizin, hükümetimizin ve tüm kamu hizmetlerinin yapılabilmesinin temel, yegâne kaynağı vatandaşlarımızdan usulüne ve ölçüsüne göre alınan vergilerdir. Onun için vergilerin bir hakkaniyet ve adalet ölçüsü içerisinde zamanında alınması ve bunun bir ödev ve görev olduğu tüm vatandaşlarımıza bilinçli bir şekilde aktarılması gerekiyor.

Eğer ki biz vergiyi sürdürülebilir, dengeli ve adaletli alabiliyorsak ve onu da kamu hizmetlerinde kullanılması için iyi bir şekilde aktarabiliyorsak bu görev iyi bir şekilde gerçekleştirilmiş olur.

Buradan Malatyalı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Malatya da mükelleflerimiz vergi konusundaki ödev ve görevlerini zamanında yapmaya çalışıyorlar, İlimizdeki vergi tahakkuk ve tahsilat oranlarının Türkiye ortalamasının bir puan üstünde olması bunu gösteriyor. Bunun daha da iyi bir noktaya getirilmesi gerekiyor, vatandaşlarımıza vergi mevzuatının daha iyi anlatılması ile mükelleflerin ödev ve görevlerini yetirmesi noktasında daha da ilerleme sağlanacaktır." dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın