29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

REKTÖR ADAYI PROF.DR. KIZILAY ŞEHİR-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

REKTÖR ADAYI PROF.DR. KIZILAY ŞEHİR-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

– PROF. KIZILAY, BASIN MENSUPLARI İLE İFTARDA BULUŞTU

– İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF. DR. AHMET KIZILAY:  -"CUMHURİYETİN 100. YILINDA EN İYİ 10 ÜNİVERSİTE ARASINDA OLMAYI HEDEFLİYORUZ"

– ŞEHİR-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

İnönü Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ahmet Kızılay Medya mensupları ile iftarda buluştu. Medya mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği iftara 150 civarında medya çalışanı katıldı. Tüm basın mensupları ile tek tek yakından ilgilenen Kızılay, “Bir Dünya Üniversitesi”, “Türkiye’de ilk 10’da, Dünya’da ilk 500’de İnönü Üniversitesi”, “Şehir-Üniversite İşbirliğinin Geliştirilmesi”, “Üniversite-Medya İşbirliğinin Geliştirilmesi”, “Üniversitenin Malatya Türkiye ve Dünya ile İletişim Organizasyonunun Kurulması” misafirlerine anlattığı bazı başlıklar oldu.

Prof. Kızılay, Ramazan Ayı’nın hayırla vesile olmasını dileyerek, “Ülkemizde ki terör belasının da biran önce son bulmasını diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine, milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımıza gazilerimize de şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

HERKESİ KUCAKLAYAN BİR ÜNİVERSİTE

12 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olan rektörlük seçimlerini hatırlatan Prof. Kızılay, “Üniversitemizde rektör adayı olmaktan büyük bir onur duyuyorum, kıvanç duyuyorum. Umuyorum ki bütün sürecin sonucu şehrimiz için ülkemiz için hayırlara vesile olur. Güzel bir şekilde geçer. Bizde gerek rektörlük seçim sürecinde gerekse seçimden sonra nasip olursa rektörlüğümüzün tüm dönemi boyunca gerek üniversitemizde gerek şehrimizde huzurlu, kardeşlik, dayanışma, birlik beraberlik içerisinde bütün dönemin geçmesi için elimizden geleni yapacağımızı ifade etmek isterim. Üniversitemizde herkesi kucaklayan bir kardeşlik dostluk ortamı içerisinde akademisyenlerin öğrencilerimizin bütün çalışanlarımızın ve üniversitemize ihtiyaç duyan üniversitemize gelen başta hastalarımız olmak üzere şehrimizin bütün kesimlerinin üniversitemizde güçlü bir dayanışma ve diyalog içerisinde huzurlu bir ortamda bir süreç yöneteceğimizi açık yürekle sizlere ifade etmek istiyorum.  Üniversitemizin bütün eğitim birimlerinde yüksek standartları yakalamak hedefimizdir. Bilimsel değerlerle donanmış, aklın ve kalbin yönettiği, kararlı ve dinamik, sorgulayan, fikir üreten, yorumlama yeteneğine sahip öğrenciler yetiştirmek amacımızdır. İnönü Üniversitesi şehrimiz, bölgemiz ve ülkemize bilgi, değer ve strateji üreterek öncülük edecektir. Bilimsel çalışmalar ve kaynak eserler üretmeye odaklanacaktır. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite sıralamasında ön sırada yer almak için seferber olunacaktır" dedi.” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK 10’DA, DÜNYA’DA İLK 500’DE

Rektör seçildiği takdirde hedeflerinin neler olduğundan da bahseden Prof. Kızılay, “Hedefimiz üniversitemizi ülkemizin en iyi üniversiteleri arasına sokmak. Cumhuriyetimizin 100. Yılında İnönü üniversitesini ülkemizin ilk 10 üniversitesi arasına sokmak temel hedefimiz. Sadece ülkemizin ilk 10 üniversitesi içerisine sokmak değil, aynı zamanda dünyanın önde gelen ilk 500 üniversitesi arasına üniversitemizi sokmak amacındayım, hedefindeyim. İnönü Üniversitesini Türkiye de ve dünya da isminden söz ettiren mezunlarının gururla iş bulduğu, aranan eleman olduğu üniversite yapmak hedefiyle yola çıktık. Bu amaç uğruna gece gündüz çalışıyoruz. Seçim sürecinde çalışıyoruz, sonrasında da nasip olursa gece gündüz üniversitemizi bu hedefe ulaştırmak için çalışacağız. Burada siz değerli medya mensuplarını, şehrimizin gerek yerel medya mensupları, gerek ulusal medya temsilcilerini ağırlamaktan büyük bir onur duyuyorum.” dedi.

"BASIN MENSUPLARI İLE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ"

İnönü Üniversitesi’nin Türkiye’nin en iyi ilk 10 üniversitesi arasına girmesinde basın mensuplarına da görev düştüğünü kaydeden Prof. Kızılay, “Sizlerde üniversitemizin çok değerli insan kaynağının bir kısmısınız, belki farkındasınız,  belki farkında değilsiniz. Her alanda gelişmiş çok değerli hocalarımızı Türkiye’nin ve dünyanın bütün konularını meselelerini görüş alarak sizler misafir edeceksiniz. Üniversitemizin yapılan güzel çalışmalarını zaten duyuyorsunuz. Duyurmaya devam etmenizi ben sizden istirham ediyorum. Bu konuda şehrimizin gözbebeği olan üniversitemizi ülkemizin de gözbebeği haline getirmede birlikte çalışalım. Sizlerin desteğinin gücünün bu konuda her zaman üniversitemizin yanında olmasını diliyorum, bekliyorum. Bundan eminim sizler de bu şehrimizin güzide, gururu olan üniversitemizi bu manada güçlü bir şekilde destekleyeceksiniz. Öyle bekliyorum. Üniversitemiz ve şehir arasında zaman zaman dile getirilen idari kopukluğu nasip olursa dönemimizde sağlıklı ve güçlü bir iletişimle ortadan kaldıracağız. Ülkemizin ve şehrimizin çok değerli yöneticileriyle; üniversitemizin başta rektörü olmak üzere tüm yöneticileri arasında sağlıklı ve güçlü bir diyalog kuracağız. Çünkü hedefimize ulaşmak için üniversitemizin bilgi ve insan kaynağını şehrimizin ve ülkemizin hizmetine, bilimin hizmetine sunacağız. Üniversitemizin öncü olarak şehrimize yön vermesini sağlayacağız. Üniversitemizin bir değer üreterek öncü olmasını sağlayacağız. Bu konuda üniversitemizde ki güçlü insan kaynağını, yetişmiş insan kaynağını, öğretim üyelerimizi sizlerle sıklıkla buluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

"SIK SIK BİR ARAYA GELECEĞİZ"

Rektör seçildiği takdirde basın mensupları ile sık sık bir araya gelmeyi planladığını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Sizlerin her alanda üniversitemizde ki hocalarımızdan istifade etmenizi sağlamak temel hedefim. Sizlerin içerik oluşturmada bizlerinde düşüncelerini kamuoyuna aktarmada sıkı bir işbirliğine gideceğimize inanıyorum. Sizlerle sıkça bir araya gelip üniversitemiz hakkındaki gelişmeleri birinci elden sizlere duyuracağız. Her zaman sizlerin misafiri olacağız. Sizleri de üniversitemiz de misafir edeceğiz. Bu da tabiî ki rektör seçilmemize bağlı. Şehrimiz den çok güçlü bir destek var. Nasip olursa üniversitemizden çok güçlü bir oy alacağız. Üniversitemizin herhalde en az yarısının belki 3’de 2’sinin oyunu almamız söz konusu. Arkasından Ankara sürecinden de emin adımlarla ilerliyoruz. Sonrasında sıklıkla bir araya geleceğiz.” şeklinde konuştu.

ahmet_kizilay_iftar_programi

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın