28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Türk Halkının Memnuniyet Karnesi

Türk Halkının Memnuniyet Karnesi

TÜRK HALKININ MEMNUNİYET KARNESİ

Türkiye’de bireylerin son üç yıldır en fazla memnuniyet duyduğu kamu hizmeti “ulaşım” oldu.  Kamu hizmetleri alanında yüzde 78,4 ile 2016 yılında da ulaşım zirvedeki yerini korudu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı bir önceki yıla göre artış göstererek yüzde 61,3 olarak kayıtlara geçti. Diğer bir deyişle geçtiğimiz yıl, Türkiye’nin yüzde 61,3’ü mutlu olduğunu beyan etti.

Medya takip ajansı PRNet’in TÜİK’ten derlediği verilere göre Türk halkının memnuniyet karnesi şu şekilde oldu; 2016 yılında Türk halkının en memnun olduğu hizmet ulaşım olurken bunu sırasıyla asayiş, sağlık, sosyal güvenlik kurumu hizmetleri, eğitim ve adli hizmetler izledi. PRNet’in gerçekleştirdiği araştırmaya göre Türk halkının en çok memnun kaldığı üç başlığın medya karnesinde ulaşım haberleri ilk sırada yer aldı. 2016 yılında ulaşım hizmetleri ile ilgili medyaya 98 bin 694 haberin yansıdığı tespit edilirken, ulaşım başlığında çıkan haberlerde geçtiğimiz yıl gerçekleşen projelerin medyada geniş yansıma bulduğu belirtildi. Türk halkının en memnun olduğu ikinci başlık olan asayiş hizmetleri 41 bin 505 habere konu olurken, sağlık hizmetleriyle ilgili 73 bin 451 haber yapıldığı tespit edildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın