28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Türkiye Antibiyotik Kullanımında Dünya Birincisi

Türkiye Antibiyotik Kullanımında Dünya Birincisi

KÜRESEL TEHLİKE; ANTİBİYOTİK KULLANIMI

Antibiyotik direnci, en büyük ve en acil ele alınması gereken küresel bir tehlike olarak nitelendiriliyor. Gereksiz antibiyotik kullanımının dirençli mikroorganizmaların gelişmesine neden olabileceği ve bu sebeple ölüme varan sonuçların dahi ortaya çıkabileceği belirtiliyor.

TÜRKİYE ANTİBİYOTİK KULLANIMINDA DÜNYA BİRİNCİSİ

Türkiye’de hastaneye herhangi bir sebeple giden her 100 kişiden 30’unun reçetesine antibiyotik yazılıyor. Özellikle kış aylarında, tüm dünyada, antibiyotik tüketiminde ciddi artışlar meydana gelmekte. Bunların yarısından fazlası gereksiz antibiyotik kullanımı olarak kayıtlara geçiyor.

Ajans Press, küresel sorun antibiyotik kullanımının medya yansımalarını raporladı. Ajans Press’in yıl boyunca çıkan haberleri incelediği medya raporunda, antibiyotik kullanımı 9 bin 504 habere konu oldu. Ulusal ve yerel yayınlarda,  medyaya yansıyan en önemli başlıklar arasında ise antibiyotik direncinin dünya genelinde her yıl 700 bin kişinin ölümüne yol açması ve yüzde 42.2’lik oranla Türkiye’nin antibiyotik kullanan ülkeler arasında, dünyada, ilk sırada yer alması haberleri oldu.

 Sektörel uzman yorumlarını inceleyen Ajans Press, özellikle kulak ve idrar yolu enfeksiyonları için antibiyotik kullanımının gereksiz olduğu, üst solunum yolu hastalıklarına ise virüslerin neden olduğu ve antibiyotiklerin sadece bakterileri öldürdüğü bilgilerine rastladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın