28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Türkiye her alanda üç kat büyüdü

Türkiye her alanda üç kat büyüdü

  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Biz terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, DHKP-C'siyle, FETÖ'süyle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi büyütüyoruz. Ekonomiyi, ihracatı büyütüyoruz. Biz istiyoruz ki bir daha Türkiye'de enflasyonlar, koalisyonlar olmasın” dedi.

  AK Parti Yeşilyurt İlçe Teşkilatı ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından organize edilen Yeşilyurt Mahallesi Muhtarları toplantısı yapıldı.

  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Türkiye’nin işini, aşını büyütmemiz, gençlerimize iş bulmamız gerekiyor. Bugünkü sistemle Türkiye’nin gelmiş olduğu nokta AK Parti’nin yakalamış olduğu istikrara, milletten aldığımız yetkiye ve güvene rağmen, kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolay oysa biz istiyoruz ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber artık Yeşiltepe’mizde, Eski Çırmıktı’mızda, Topsöğüt’ümüzde, Şahnahan’ımızda kalkınsın, değişsin, dönüşsün. Türkiye’nin artık 11 bin dolarlardan 25 bin dolarları yakalaması içten bile değil” ifadelerini kullandı.

  Bakan Tüfenkci, darbeler ve muhtıralarla Türkiye’nin enerjisini, sermayesini mevcut sistemin heba ettiğini kaydederek, şunları söyledi: “Bu sistemdem nemalananlar, memnun olanlar, eski Türkiye devam etsin diyenler ‘hayır’da birleşiyorlar. Hayır’da birleşenlere bir bakınız, ondan sonra niçin hayırda birleştiklerini sormak lazım. ‘Hayır’ diyenler, ‘Türkiye’nin geleceği için hayır’ dediklerini söylüyorlar. Peki, ona sormazlar mı eğer Türkiye, bu sistem bu şekilde devam etsin istiyorsa, üniversitelerdeki gençlerimiz mezun olduktan sonra iş bulamıyorlarsa, bu sistem geleceğimiz midir? Bu sistemi değiştirmek gerekmiyor mu?”

  AK Parti’nin Türkiye’yi her alanda üç kat büyüttüğünü dile getiren Bakan Tüfenkci, “Türkiye’ye yeni hastaneler kazandırdık. Eski devlet hastanesini hatırlıyorsunuz, şimdi yeni yapılan devlet hastanesini görüyorsunuz. Yanına yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini görüyorsunuz. Fizik Tedavi Merkezi’ni görüyorsunuz. Çevre yoluyla ilgili sizlerde, bizlerde muzdariptik aa bugün Allah’a hamdolsun hem kamulaştırmayı hem yer teslimini yaptık hem de şantiyeyi kurdurduk. Sizlerin desteğiyle Malatya’da Onkolji Hastanesi’nin de temelini atacağız. 23 ilin içerisinde de Malatya olması gerekir dedik. İlimizi gerçekten cazibe merkezi haline getireceğiz. Gayretlerimizle, çalışmalarımızla Malatya, 23 il arasına girdi” şeklinde konuştu.

  AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise 16 Nisan’da halkın sandığa kendi iradesini yansıtacağını ifade etti.

  Bugüne kadar yapılan bütün seçimlerde Malatya’nın AK Parti’ye büyük bir destek verdiğini dile getiren Kahtalı, “Malatya, Türkiye’de her daim ilk beşin içerisine girmemize vesile oldu. İnşallah 16 Nisan’da gerçekleştirilecek ola referandumda da cumhurbaşkanımızı mahcup etmeyeceğiz” dedi.

Kahtalı, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Gezi’yle başladılar 17-25 Aralık hukuk darbesiyle devam ettiler, ardından da içerideki işbirlikçileri başta FETÖ olmak üzere PKK’sı, DHKP-C’si ve benzerleri ve dışarıdaki ağababaları Almanya’sı, Hollanda’sı, İsviçre’siyle ülkemizin üzerinde oyun kurmaya çalıştılar. İnşallah 16 Nisan’da milletimizin sağlam iradesiyle hep birlikte onların kurmuş oldukları oyunları nasıl bozup, başlarına geçireceğimizi göstereceğiz. Onun için Malatya’da çok güçlü bir ‘evet’ desteğini çıkması lazım. Malatya’nın kararı net, oyu evet.”

  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Türkiye’de AK Parti’yle birlikte her alanda büyük bir gelişme, büyüme ve değişme olduğunu belirtti.

  Çakır, Türkiye’nin birçok terör örgütüyle mücadele ederken, hem siyasi huzuru hem de istikrar ve güveni sağlandığını dile getirdi.

İstikrarın devamı için 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun önemli olduğunu kaydeden Çakır, “Gelecek nesillerimiz, çocuklarımız için 16 Nisan itibariyle artık Türkiye bir daha bu çalkantılı kriz dönemlerini geride bırakarak, yeniden kalıcı bir büyümenin başlangıcına adım atmış olacak” diye konuştu.

  AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun diğer referandumlardan çok daha farklı olduğuna vurgu yaptı.

  16 Nisan’da rejim değişikliğinin değil, hükümet sisteminde değişikliğe gidileceğini ifade eden Şahin, “Biz ve bizden sonraki nesillerimizin insanca yaşama haklarının elde edilebilmesi için, onların bizim yaşamış olduğumuz sıkıntıları yaşamaması için yapılan ender düzenlemelerden bir tanesi. Bunu her ne kadar başta ana muhalefet partisinin genel başkanı ve diğer marjinal gruplar çokta algılayamasalar bile ama milletimiz bu olayın gerçekten farkında. Kesinlikle ve kesinlikle bunun bir rejim değişikliği değil, kesinlikle hükümet sistemindeki tıkanıklıkların giderilmesi için yapılan bir çalışmadır” şeklinde konuştu.

  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, Milletin 16 Nisan’da muhtar, belediye başkanı ya da milletvekili seçmeyeceğini, kendi geleceğini oylayacağını ifade etti.

  Polat, 16 Nisan'da iradenin sandığa en güçlü şekilde yansıması gerektiğini vurguladı. 16 Nisan’ın Türkiye için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Polat, “Yeni bir sürece girdik. 16 Nisan’da önümüze sandık konacak. Bu sandıkta muhtar, belediye başkanı, milletvekili seçmeyeceğiz, önümüzdeki yüzyılı oylayacağız. Ülkemizin yönetim sistemiyle ilgili halk oylaması yapılacak” dedi.

  AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya da, AK Parti iktidarları döneminde yapılan hizmetlerin katlanarak devam etmesini sağlayacaklarını dile getirdi.

  Yalçınkaya, 16 Nisan referandumunun önemine değinerek, “Türkiye’de sivil ve vatandaşın talebiyle bir anayasa gerçekleşmedi. Yaptığımız değişiklik bütünüyle milli, hiçbir yerden ithal edilmemiş, örneklenmemiş, Türkiye’nin geçmiş deneyimlerini bir araya getiren, sorunlarını masaya koyup, çözüm üreten bir yaklaşım” şeklinde konuştu.

 

BATTALGAZİ MAHALLESİ’NDE TOPLANTI

  Tüfenkci, Merkez Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi Kervansaray'da mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

  Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin eski günlerine dönmesini istemediklerini ifade ederek, vatandaşların refah düzeyini artırmak, yaşam standartlarını yükseltmek istediklerini bunun içinde yeni sisteme ‘evet’ dediklerini belirtti.

  Milletin 15 Temmuz’da darbe girişimine ‘hayır’ dediklerini, 16 Nisan’da ise milli iradeye ‘evet’ diyeceklerini dile getiren Tüfenkci, “Bizim derdimiz aşımızı, ekmeğimizi büyütmek. Bizim derdimiz bu vatana göz dikenlere karşı haddini bildirmektir. Biz terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, DHKP-C'siyle, FETÖ'süyle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi büyütüyoruz. Ekonomiyi, ihracatı büyütüyoruz. Biz istiyoruz ki bir daha Türkiye'de enflasyonlar, koalisyonlar olmasın. Biz istiyoruz ki bir anayasa kitapçığı fırlatılmasıyla birlikte bu ülkede insanlar yüzde 35 oranında fakirleşmesin” diye konuştu.

  AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ise referandumun Türkiye’deki herkesi ilgilendirdiğini ifade ederek, milletin bunu benimsediğini ve bu konuda çaba sarf ettiğini söyledi.

    16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında evet'in çıkmasına Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirten Güder, "Eski yönetim sistemiyle bir yere kadar gelindi ancak bundan sonra ilerlenmiyor. Sizler bizi kim idare edecekse yüzde ellinin üzerinde oy vererek onu seçeceğiz ve beş yıl onun yönetiminde olacağız" ifadelerini kullandı.

  Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da 16 Nisan’da Türkiye’nin geleceğine ‘evet’ diyeceğini aktardı.

  Gürkan, “16 Nisanla birlikte istismarların önüne geçeceğiz. Kucaklayıcı, bütünleştirici, birleştirici bir toplum olacak. Ana muhalefet partisi lideri dahi artık kucaklayıcı bir dil konuşuyor. Bugüne kadar 11 seçim geçirdik bu 12’nci seçimde de Malatyalılar kendine yakışanı yapacak. Elimizi vicdanımıza koyarak sandıklara gideceğiz” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın