29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Vali Mustafa Toprak,  Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında sporcularla bir araya geldi

Vali Mustafa Toprak,  Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında sporcularla bir araya geldi

VALİ TOPRAK, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİMİZİN MİNNETTARLIĞINI VE ŞÜKRAN DUYGULARINI SUNUYORUM

 

Vali Mustafa Toprak,  Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen etkinliğe katılarak sporcular ile bir araya geldi.


Amatör sporların, sporun gelişmesinde ve uluslararası alanlarda elde edilen başarılarda çok büyük katkısının olduğu herkesçe bilinmekte ve amatör  spordaki başarının  temelinde de sporu tabana yayan amatör bir ruhun yatmakta olması sebebi ile son yıllarda kutlanan Amatör Spor Haftası geleneksel hale getirildi. Bu yılda ilimizde 10 – 16 Ekim 2016 tarihleri arasında kutlanan bu hafta çerçevesinde bir otelde düzenlenen etkinliğe katılan Vali Toprak, amatör sporcularla bir araya geldi.


Amatör sporcularla birlikte Amatör Spor Kulüpleri İl Başkanı, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü, Spor Kulüpleri Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, Antrenörler ve Basın mensuplarının da katıldığı etkinlikte ödül töreni de düzenlendi.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Sadi Fındıklı’nın selamlama konuşmasının ardından, Vali Toprak’ın yapmış olduğu konuşma ve başarılı sporculara verilen ödüllerle hafta sona erdi.


Vali Toprak, Kahvaltılı olarak düzenlenen etkinlikte protokol masasına oturmayarak engelli sporcuların masasında oturmayı tercih ederek kahvaltı boyunca sporcularla sohbet etti.    

 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fındıklı, Bakanlığın kuruluş kanunu ve temel esaslarının vatandaşların, fizik, moral ve sağlık seviyelerine katkıda bulunacak her türlü sportif faaliyetlere yer vermesi ve destek olması yer almaktadır diyerek Malatya genelinde de müdürlük olarak birçok faaliyetlere imza attıklarını ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren 60 federasyondan 42 federasyonun ilimizde çeşitli branşlarda sportif faaliyetlerde bulunduğunu ve 47 000 lisanslı sporcunun bulunduğunu belirtti. Sporcu artışına paralel olarak ilde yapılan spor tesislerinin de artışından bahsederek bu tesislerin gerçekleşmesinden dolayı Hükümet yetkililerine, Milletvekillerine, kendilerine destek olan eski valilere ve bu gün bu konuya büyük önem veren ve her zaman yanlarında olan Vali Toprak ile Müdürlük personeline teşekkür etti.
Vali Toprak yaptığı konuşma da “Öncelikle böylesi bir günde, böylesi güzel mutluluklarımızın sonucunda, o zamanında oluşan başarılarınızı biz de burada hep birlikte gururla, heyecanla bir kez daha hediyelerinizi takdim ederken, tebrik ederken o anı, o anları yaşamış olacağız.


Ben öncelikle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve çalışma ekibine böylesi bir kahvaltı programında tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi, ailelerimizi düşündükleri ve bizi bir araya getirdikleri için çok teşekkür etmek istiyorum. Bugün bizimle burada o heyecan ve başarılarını bizlerle paylaştıkları için aramızda bulunan Amatör Spor Kulüpleri Başkanlığımız üyelerine, engelli bireylerimize ve değerli katkılarını sağlayan arkadaşlarımıza ve tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum.


Son zamanlarda sporun alt yapısında önemli çalışmalar, önemli katkılar var. Bunun da semeresini görmeye başladık. Şüphesiz ki altyapıya önem verdiğimiz de otomatikman başarı da gelecektir diye düşünüyorum. Çünkü imkân ve fırsat verdiğimizde başarıyla sonuçlandığını görüyoruz. Tüm ülkelerde de böyle olmuştur, ülkemizde de böyle olmaktadır. Dolayısıyla bu spor altyapısının, spor tesislerinin kullanım süresinin ve orada sunulan imkânların daha iyi bir noktaya geldiğini de gösteriyor.


Eğer uluslararası ve ulusal müsabakalarda belli bir derece almaya başlamışsak o zaman verilen önemle ilgili diye düşünüyorum. Şüphesiz ki sadece altyapının gelişmesi yetmiyor bir taraftan antrenörlerimize ve çalıştırıcı arkadaşlarımıza çok iyi bir şekilde katkı sağlamak lazım, bunu yapmadan da belli bir noktaya gitmek mümkün olmuyor. Onunla birlikte ailelerimizi hem sporla çocuklarını buluşturmaları hem de çocuklarımızın eğitimlerini alabilmeleri için iyi imkânları verirken koordineyi de kurmak lazım. Ben inanıyorum ki bu fırsatlar verildiğinde çocuklarımızdan ülkemizin uluslararası arenada İstiklal Marşımızı söylettirecek, bayrağımızı göndere çektirecek şekilde o gururu hep birlikte bizlere yaşatacaklardır, teşekkür ediyorum. Burada bugün bulunan ya da bulunmayan ve ödül alacak tüm arkadaşlarımıza şükran duygularımla tebriklerimi sunmak istiyorum.


Çünkü bizler o geçmişten gelen kadim gücümüzü, duygularımızı, hissiyatımızı, Türk insanının başarılarla dolu olan geçmişini gelecekte de gönlümüzde de taçlandırmak noktasındayız. Onu taçlandırmanın, o iftiharla yukarıya çıkarmanın en amili olan da sporcu kardeşlerimiz, çünkü sizler, siz değerli sporcu kardeşlerimiz bir taraftan kendinizle, kendi yaptıklarınızla var olurken, kendinizi spor branşlarında ileriye götürürken, diğer taraftan da ülkemizin gururu, iftarı oluyorsunuz. Ülkemiz adına o gururu yaşatıyorsunuz. Bunun bizim için çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.
Yine burada engelli kardeşlerimiz var, engelli kardeşlerimizin de yaşam içerisinde ayakta kalabilmeleri, yaşama, hayata tutunabilmeleri ve onların aileleriyle birlikte daha iyi yaşam altyapısına kavuşabilmeleri açısından, gerek eğitim çalışmalarında gerekse de eğitimine vesile kılarak spor müsabakası ve etkinliklere katılmaları da toplumumuzun engelli bireylerimize olan zorunluluğunu da yerine getirme noktasında bir hedef olmuş oluyor.
Hepimizde biliyoruz ki Anayasamızda ve kanunlarımızda gençlerimizin yetişmesi konusunda hepimizin görev ve sorumlulukları var.


Bir taraftan gençlerimizi ve toplumumuzu güzel yarınlara kavuşturmaya çalışırken bir yandan da pozitif ayrımcılık yaparak dezavantajlı guruplarımızı toplumumuzun içerisinde kaynaştırarak hep birlikte geleceğe kaim kılmak gerekiyor. Dolayısıyla engelli kardeşlerimizin de bu müsabakalara katılması ve derece alması ayrıca bizi mutlu ediyor. Şüphesiz ki Malatya olarak da bunları yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde ziyaretime gelen Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası müsabakalarında Avrupa Şampiyonu olan Milli Boksör Hatice Akbaş ve Kick Boks (Low Kick) Dünya Şampiyonasında üçüncü olan Ümran Akman o gururu bize yaşattılar. Aynen burada ödül vereceğimiz diğer kardeşlerimiz gibi.


Çünkü bu ödül töreni bir yıl içerisinde olan müsabakalarda elde edilen madalyaların sunum tekrarı, burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün yaptığı bu düzenlemeyle birlikte tekrar hatırlanmak ve yeni kursa başlayan kardeşlerimize o heyecanı, gururu, hissiyatı yaşatabilmektir.


Malatya özeline baktığımızda spor altyapısının geliştirilmesi konusunda çok önemli çalışmalar var, bir tarafta Arena Malatya Stadı devam ederken onun alt kısmındaki yerlerinde, yine özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın, spora meyil eden kardeşlerimizin daha iyi yetişebilmesi için imkân oluşturulabilecek altyapı alanlarını da sağlamış olacağız.


Yine şeker fabrikasından alınan yerde yapılmakta olan özellikle sporcu fabrikası denilen yerde amatör sporlarımızın özellikle 4 branşta ve ama diğer branşların da orada yeşerebilmesine de imkân sağlayacak bir alan oluşturuyor, hem 4 branş hem de 4 branşın üzerinde genel genel amaçlı bir salonla birlikte tüm kardeşlerimize daha iyi altyapı imkanları sunmuş olacağız. Oradaki spor salonumuzda birlikte ve yine yüzme havuzumuz da bittiğinde siz değerli sporcu kardeşlerimize daha iyi bir altyapıda kazandırmış oluruz.


Bununla birlikte şüphesiz ki değişik noktalarda başlamış ve devam etmekte olan spor altyapı yatırımları da var. Bir taraftan merkezi idaremizin, bakanlıklarımızın Malatya'ya destekleri devam ederken, bir taraftan da hakikaten teşekkür etmek istiyorum, yerel yönetimlerimizin kendi çapında ilimize, ilimizin spor altyapısını gelişmesi konusunda katkıları oluyor, ben herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum, Bizi gururlandırıyorsunuz ve gururla İstiklal Marşı'mızı söylettiriyorsunuz, bayrağımızı göndere çektiriyorsunuz.


Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına, siz değerli sporcu kardeşlerimize o müsabakalarda bizi temsil ettiğiniz için bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti devletimizin minnettarlığını ve şükran duygularını sizlere sunmaktan bahtiyarım, tekrar değişik törenlerde değişik gururları paylaşmada buluşmak üzere tüm emeği geçenleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile çalışanları adına, bu noktada bize katkı sağlayan derneklerimize, oluşumlarımıza, engelli derneklerimiz ve oluşumlarımızın yöneticileri ve Gönül verenlerine, daha fazla amatör sporcu yetişmesinin iftihar ve gururunun da artmasına vesile olan Amatör Spor Kulüplerimiz adına çalışan tüm arkadaşlarımıza, antrenörlerimize teşekkür ediyorum.
Sporcularımıza ve tüm bu başarıların elde edilmesinde, tüm insanlarla birlikte bize olumlu cevap veren, katkı sağlayan ailelerimize de özellikle gönül dolusu şükranlarımı sunuyor, tebrik ediyor, teşekkür ediyor ve yeni başarılarda buluşmak ümidiyle diyorum.” dedi.


 Programda, çeşitli spor branşlarında dereceye giren sporculara ödülleri verilirken, antrenörlerine de teşekkür belgesi verildi. Program sonunda tüm sporcular ve antrenörlerle de sohbet eden ve kendileri ile fotoğraf çektiren Vali Toprak, hepsine teşekkür edip başarılar diledikten sonra buradan ayrıldı.

vali_sporcular_sadiye_ozbey

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın