19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

VALİ ŞAHİN, YGS TÜRKİYE BİRİNCİSİNİ KABUL ETTİ

VALİ ŞAHİN, YGS TÜRKİYE BİRİNCİSİNİ KABUL ETTİ
Malatya Valisi Vasip Şahin, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2014-YGS) Türkiye Birincisi  İlimiz Fen lisesi Öğrencisi Oğuz Türk Yılmaz’ı makamında kabul etti.
               İki milyon yedi bin altı yüz seksen beş öğrencinin katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavında Türkiye Birinciliğini elde eden Oğuz Türk Yılmaz’ ı  makamında kabul eden Vali Şahin, kendisini ve öğretmenlerini başarılarından dolayı tebrik edip başarılarının devamını dileyerek, düzenli ve çok ders çalışmasıyla elde ettiği başarı sonucu diğer öğrencilere de örnek teşkil etmesi nedeniyle kendisine teşekkür etti.
             
                YGS-3, YGS-4 ve YGS- 5 puanlarında birinci, YGS-1, YGS-6 puanında ikinci ve YGS-2 puanında da beşinci olan Oğuz Türk Yılmaz’a Laptop bilgisayar hediye ederek, kendisini yetiştiren anne ve babası ile öğretmen ve yöneticileri de tebrik ederek teşekkür etti.
                Vali Şahin, ”Malatya olarak böyle bir başarıyı aslında hak ediyoruz ama yıllardır görmemiştik, evladımız bize bunu yaşattı, kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki hayatında hep başarılar onu takip edecektir. Gördüğüm kadarı ile çok çalışkan olmasının yanında çok da beyefendi, kişiliği oturmuş değerlerine bağlı ve saygılı bir gencimiz. İdeal genç dediğimiz tip de bu olsa gerek zaten, Ölçüleri başarı ile değil aynı zamanda değerler manzumesi ile onu hazmetmesi ve onu hayatına yansıtmasıyla da örnek olacak bir nesil arzuladığımızı söylüyorduk. Oğuz evladımızda bunların hepsi bir araya gelmiş durumda, İnşallah ikinci aşamada da bu başarıyı yakalayacaktır. Bu başarıyı yakalasın veya yakalamasın Oğuz Malatya’mızın, Okulumuzun ve ailesinin gururu olmuştur, bu bizim için önemli bir kazanımdır. Malatya için güzel bir intiba olmuştur. Diğer arkadaşlarına da kendisinden sonra gelecek kardeşlerine de örnek olacak bir ufuk açacaktır.” dedi.
                Eğitim ile ilgili yürütülen projeler hakkında da görüşü alınan Vali Şahin Okul müdürleri ile yapılan değerlendirmeler de daha önceki yıllara göre gözle görülür bir artışın yakalandığı ancak sadece ölçülebilir bir başarının yakalanmasının yeterli olmadığını aynı zaman da gerçekten devletini, milletini, ülkesini seven, bir başkasından kendini sorumlu hissedebilen, değerleri ile barışık, tarihe karşı kendini sorumlu, geleceğe karşı ve istikbale karşı kendini borçlu hisseden, kendinden ve ülkesinden sorumlu bir nesil arzuladığını ve hedeflediğini dile getirerek bu başarının da onun bir alt dalını oluşturduğunu, Kendimize olan güvenimizi sağladığını, Malatya olarak bu işin yapılabileceğini ve başarılabileceğini, Türkiye’ye de örnek olunabileceğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.
                  Başarısını düzenli ve çok ders çalışmaya borçlu olduğunu belirten Oğuz Türk Yılmaz, ’ın eğitimci olan annesi ile devlet memuru olan babası da çocuklarıyla Malatya ile birlikte gurur duyduklarını dile getirdiler. İl Milli Eğitim Müdür vekili Mahmut Berk, Fen Lisesi Müdürü Murat Dönmez ve Rehberlik Öğretmeni Murat Gülpınar’ da öğrencileri ile gurur duyduklarını belirterek bu tür başarıların ve öğrenci sayılarının artması temennisinde bulundular.    

http://www.malatyabeydagi.com/haber/1999/vali-sahin-ygs-turkiye-birincisini-kabul-etti.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın