28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Vali Toprak, Yazıhan Düzü Yazıhan Ovası Olacak

Vali Toprak, Yazıhan Düzü Yazıhan Ovası Olacak

Bu güne kadar il merkezi ve ilçelerdeki OSB’lerle ilgili önemli gelişmelere destek olan ve hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdüren Vali Toprak dün gerçekleştirdiği yoğun göç alan yerleşim bölgelerinde gerçekleştirilecek sosyal projeler ve uygulama merkezleri toplantısı sonrası bu günde Yazıhan ilçesine yeşil alan kazandırılması amacıyla düzenlenen toplantıya başkanlık etti.

Toplantıya Vali Yardımcısı vekili ve Yazıhan Kaymakamı İdris Akça, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Tahir Macit, Malatya Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı ve diğer ilgililer katıldı.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği ilçe ziyareti sırasında İlçe Belediye Başkanı Öztürk tarafından ilçede yapılması planlanan ağaçlandırma projesi hakkında bilgilendirilen Vali Toprak, projeye destek olacağını ve projenin hayata geçirilmesi için tüm katkıyı sunacağını ifade etmişti.

Vali Toprak, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ilimizi ziyaretinde konuyu kendisine iletmiş ve Bakan Prof. Dr. Eroğlu’da projeyi uygun bularak bakanlığına bağlı birimlere gelen talep doğrultusunda gereğinin yapılması direktiflerini vereceğini belirtmişti. Vali Toprak’da Ağaçlandırma alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla ülkemizi dünyada en çok ağaçlandırma yapan 3 ülke arasında yer almasını sağlayan Bakan Prof. Dr. Eroğlu’na hem ülkemiz, hem ilimiz ve hem de ilçemiz adına teşekkürlerini iletmişti.

Vali Toprak’da bu gelişmeler üzerine Yazıhan ilçesi Argaç Sıratepeleri olarak bilinen bölgede Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ile Malatya Orman İşletme Müdürlüğünce gerekli inceleme ve çalışmaların yapılarak rapor haline getirilmesi talimatını verdi.

İlgili müdürlüklerce hazırlanan raporda, mera özelliğini kaybettiği, kurak ve susuz bir alan olduğu ve sürekli olarak toprak kayması meydana geldiği belirtilen bahse konu 3 000 dekar bölgenin ağaçlandırılması amacıyla bu gün gerçekleştirilen toplantıda Vali Toprak, ilgili Müdürlüklere tahsis ve devir için ilden yapılacak gerekli çalışmanın bu hafta içerisinde tamamlanması ve onay için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderilmesi talimatını verdi.

 
Bu hafta içerisinde tamamlanması talimatı verilen bu ön çalışmalar neticesinde ülkemizin sayılı kurak ovalarından birisi olan ve bu sebepten Yazıhan düzü olarak da adlandırılan Yazıhan ovasının, Belediye Başkanı Öztürk’ün teklifinin Valiliğimizce de benimsenerek, destek verilerek ve biran önce sonuçlanması sağlanarak gerçek bir Yazıhan ovası olacağını belirten Vali Toprak, Başkan Öztürk ve Kaymakam Akça’ya teşekkür etti.

Yazıhan Belediyesinin bölgede bulunan 500 tonluk su deposu ile Orman İşletme Müdürlüğü ağaçlandırma Şefliği aracılığı ile 300 000 adet fidanın sulamasını ve bakımını gerçekleştireceğini belirten Vali Toprak İlimizin bu ovasının böylelikle çehresinin yanı sıra iklim yapısının da değişeceğine dikkat çekti. Yapılan bu çalışmalarla önümüzdeki yıllarda bölgedeki bu değişikliğin gözle görülür hale geleceğini ifade etti.

Başkan Öztürk, Bakan Prof. Dr. Eroğlu ve Vali Toprak’a destek ve katkılarından dolayı Yazıhan halkı adına teşekkür ve minnettarlıklarını iletirken daha yeşil Yazıhan olan hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını söyledi.
 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın