28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Vali Toprak’tan Öğrenci ve Velilere Müjde

Vali Toprak’tan Öğrenci ve Velilere Müjde

Vali Toprak, 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının başladığı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü Yeşilyurt İlçesi Tecde Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı’nda bulunan Vali Galip Demirel Ortaokulu’nun inşaatının 3 yıldan beri devam ediyor olmasına karşın, yeni eğitim öğretim dönemine hazır olmamasına velilerin tepki gösterdiği haberi üzerine bahse konu okula giderek incelemelerde bulunmuştu.

Beraberinde Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve Müteahhitle birlikte okulu gezerek, durumu yerinde görmüş, eksikliklerin ve inşaat çalışmasının bir hafta içerisinde tamamlanması ve bu hafta sonuna dersliklerin demirbaşlarının temin edilerek eğitim öğretime hazır hale getirilmesi için gerekli talimatları vermişti.

24 Eylül 2016 Cumartesi günü akşam saatlerinde gelip tekrar incelemelerde bulunacağını ve 26 Eylül 2016 Pazartesi günü öğrencilerin sorunsuz olarak eğitim ve öğretimlerine başlamaları için çalışmaların tamamlanmış olması gerektiğini belirtmişti.

Vali Toprak, o gün belirttiği gibi bu gün akşam saatlerinde son durumu görmek üzere Vali Galip Demirel Ortaokuluna giderek incelemelerde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı ve Yüklenici firma yetkilileri tarafından karşılanan Vali Toprak, İlk olarak Okul bahçesinde ve çevresinde yaptığı incelemelerde son düzenlemelerin yapıldığını gördü.

Vali Toprak’ın okul bahçesinde incelemelerde bulunduğunu gören ve okul çevresinde ikamet eden öğrenciler koşarak hemen yanına geldiler.

Vali Toprak onlarla sohbet ederek biraz sonra okul içerinde de incelemelerde bulunacağını belirtti.

Öğrencilerinde okul içerisini birlikte gezmek istemeleri üzerine Vali Toprak firma yetkililerinden iş güvenliği açısından bir sakıncasının olmadığı bilgisini alınca öğrencilerin bu isteğini geri çevirmedi.

Öğrenciler ve beraberindekiler ile okul içerisinde derslikleri, odaları ve diğer bölümleri gezen Vali Toprak buradaki çalışmaların tamamlandığını, temizliğinin yapılıyor ve 26 Eylül 2016 Pazartesi günü Eğitim-Öğretime hazır olduğunu gördü.

İncelemelerinin sonunda okulun Eğitim-Öğretime hazır olduğunu tespit eden Vali Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Tatlı, Yüklenici Firma yetkilileri ve çalışanlara teşekkür ederek, vereceği kararı merakla bekleyen beraberindeki öğrencilere de Pazartesi günü, yeni okullarında, yeni sınıflarında, yeni sıralarında, yeni bir eğitim öğretim yılına başlayacakları müjdesini verdi. Öğrenciler de Vali Toprak’a sevgi gösterisinde bulunarak sevinçlerini belirtip teşekkür ettiler.

 Vali Toprak, Vali Galip Demirel Ortaokulunun eğitim öğretime engel olmayan spor salonunun da 15 gün içerisinde bitirilmesini ve bahçe peyzaj düzenlemesi projesinin hazırlanarak bahçe yeşil alan düzenlemesinin bir an önce gerçekleştirilmesi talimatını verdi.

Vali Toprak,” Vali Galip Demirel Ortaokulu öğrencileri 26 Eylül 2016 Pazartesi günü burada yeni okul binalarında eğitim ve öğretimlerine devam edeceklerdir. Okulun, öğrencilerimize ve onların velilerine hayırlı ve uğurlu olmasını, idarecilerine, öğretmenlerine, öğrencilerine ve çalışanlarına başarılar diliyorum. Yüklenici firmanın gecikmesinden dolayı da özür diliyorum” dedi.

vali_okul_z

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın