29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

VALİ’DEN AYAR

VALİ’DEN AYAR

KURUMLAR KENDİLERİNİ GÖZDEN GEÇİRSİN

Tüm kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin katıldığı toplantıda Vali Yardımcıları Ahmet Sait Kurnaz, Latif MEMİŞ, Dr. Abdullah Abid ÖZTOPRAK,  Abdül Kadir DURAN ve Murat Çağrı ERDİNÇ ‘de yer aldı.                           
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Şükrü Özdemir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yusuf Hızar hazırladıkları sunum eşliğinde 2013 yılı çalışmaları, yatırım faaliyetleri ve devam eden yatırım programları hakkında detaylı bilgi verdiler.
Vali Şahin, almış olduğu brifinglerin ardından yaptığı konuşmada, yapılan bu toplantılarla kurumların kendilerini tanıttıklarını, sorun ve taleplerin karşılıklı görüşmelerle karşılanmaya çalışıldığını, İl özel İdaresi Genel Sekreterliğinin kapanması ile yatırımlar konusundaki imkanların ortadan kalktığını ancak bakanlıkların tahsis ettiği ödenekler, Avrupa Birliği Projeleri, DAP Projeleri, SODES Projeleri, Birleşmiş Milletler Projeleri gibi projelerden yararlanmaya devam edileceğini ve bu projelerin ilgilileri tarafından yakından takip edilerek azami seviyede bu projelerden yararlanılması gerektiğini belirtti.
Ayrıca bazı kurum ve kuruluşlarda yaptığı gözlemler neticesinde olumsuzluklar tespit ettiğini belirten Vali Şahin, Tüm memurların hiyerarşik ve memuriyetin getirdiği disiplin içerisinde görevlerini yapmaları, amirlerinin de bu konularda taviz vermemeleri gerektiğini  belirtti.
Bazı kurumların kendi yapılaşması, kendi tecrübeleri ve tarihi geçmişleri ile bu günden daha iyi durumda olması, hizmet kalitesinin daha yüksek olması gerektiğini dile getirerek bazı kurumların bunu başardıklarını belirterek kendilerine teşekkür etti. Olumsuzluklar gördüğü Kurumların kendilerini gözden geçirmelerini ve disipline etmelerini isteyen Vali Şahin, kurumların çözemedikleri sorunları gerekirse kendilerine iletmelerini belirtti. İletişim çağında yaşadığımızı da belirterek yazışmaların en kısa sürede tamamlanması, vatandaşların bu konuda mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.
Vali Şahin, Son günlerde Türkiye’nin gündeminde olan çocuk istismarı konusunda Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz başkanlığında Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Sağlık Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük yetkililerinin yer alacağı bir komisyon oluşturulması ve çalışmaların bu hafta içerisinde başlaması talimatını verdi.
http://www.malatyabeydagi.com/haber/2094/validen-ayar.html

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın