28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Veli Ağbaba : Malatya’daki STK’ları Yok Sayıyorlar

Veli Ağbaba : Malatya’daki STK’ları Yok Sayıyorlar

MALATYA EVLERİ TÜGVA VE TRT’YE TAHSİS EDİLDİ

AĞBABA;  “BİRİLERİNE ŞİRİN GÖRÜNMEK İÇİN, MALATYA EVLERİ PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”

Ağbaba, “Malatya’da maddi durumu kötü  yüzlerce dernek varken, milyarlarca bağış alan TÜGVA’ya, halkın vergilerinden milyarlar kazanan TRT’ye Malatya evlerini tahsis etmek kabul edilemez.Malatya Büyükşehir Belediyesi birilerine şirin görünmek için Malatya Evlerini peşkeş çekmektedir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Tarihi Kent Müzesi, Anı Evi, Resim-Müzik-Fotoğraf Atölyesi olarak değerlendireceğini açıkladığı Malatya Kerpiç Evleri’ni, Türkiye Gençlik Vakfı ve TRT’ye tahsis edilmesini eleştirdi.Ağbaba, Kamu yararına çalışan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin talebini görmezden gelip, evlerden birini TÜGVA’ya tahsis etmek ikiyüzlülüktür.” dedi.

HANİ CAZİBE MERKEZİ OLACAKTI?

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi  yanında 2011 yılında yapımına başlanan, "Geleneksel, Kültürel Sanatlar Fuarı ve Sergi Alanı" olarak nitelendirilen Malatya Evleri (Kerpiç Evler) kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Milyonlarca lira para harcanarak yapılan, uzun süre kaderine terk edilen, sıvaları dökülmeye başlayan evler, geçtiğimiz yıl Malatya Büyükşehir Belediyesine devredilmişti. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kerpiç evler devralındıktan sonra yapılan açıklamada evlerin turizm cazibe merkezine dönüştürülmesinin planlandığı, projeye göre; Kerpiç evler uygulama alanında Tarihi Kent Müzesi, Kafe Kıraathane Anı Evi, Resim-Müzik-Fotoğraf Atölyesi, Malatya Mutfağı ve Çocuk Kulübünün yer alacağı açıklanmıştı. Ancak kısa süre önce turizm cazibe merkezine dönüştürülmesi için planlanan evlerden birinin TRT’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ya tahsis edildiği öğrenildi.Daha önce kerpiç evlerden birinin kamu yararına çalışan derneklerden Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi tarafından talep edilmesine rağmen talebe Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından olumlu yaklaşılmadığı belirtiliyor.

MALATYA’DAKİ STK’LARI YOK SAYIYORLAR

Konuyla ilgili  bir açıklama yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TRT program başı bazı konuklarına 30-40 milyar para veren bir kuruluş. Vatandaşın vergileriyle Türkiye’nin en iyi kazancı olan yerlerden biri. Buna rağmen Malatya’da bir büro tutacak para bulamadılar mı ki Malatya evlerinden tahsis yapılıyor anlamak mümkün değil. Bir diğer tahsis de TÜGVA’ya. Son yılların parlayan-parlatılan vakıflarından biri. Yönetim kurulu, istişare kurulu Türkiye’nin en zenginlerinden oluşan vakfa tahsis yapılması, belediyenin birilerine şirin görünmek istemesinden başka bir şey değildir. Malatya’da kirasını ödeyemeyen, giderlerini karşılayamayan buna rağmen halka hizmet eden yüzlerce dernek varken,Türkiye’nin en zengin vakıflarından birine yer tahsis etmek iki yüzlülüktür. Malatya’nın sivil toplum örgütlerine sırt dönmek,onları yok saymaktır”dedi.

 

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN BİLE HABERİ YOK

Veli Ağbaba; ADD Malatya Şubesi’nin 07.06.2016 tarihinde Büyükşehir Belediyesine yazı yazarak kerpiç evlerden uygun görülen birinin derneğe tahsis edilmesini istediğini, aradan 1 yıl geçmesine rağmen belediyeden yazıya cevap verilmediğini ve bu arada başka bir vakfa tahsisin gerçekleştiğini belirtti.Ağbaba, yapılan tahsisin belediye meclisinin gündemine bile gelmeden gerçekleşmesi,gizlice iş yapılması, bir yerlerden gelen talimatla iş yapıldığı şüphelerini uyandırmaktadır” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın