16.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

1. Arslantepe Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nın işbirliği protokolü imzalandı.

1. Arslantepe Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nın işbirliği protokolü imzalandı.
  1. ARSLANTEPE ULUSLARARASI AÇIK SATRANÇ TURNUVASI’NIN PROTOKOLÜ BATTALGAZİ’DE İMZALANDI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay ve Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan 1. Arslantepe Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nın işbirliği protokolü imzalandı.

Battalgazi Belediyesi, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan 1. Arslantepe Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nın startını verildi. Temmuz ayında yapılacak olan turnuvanın protokolü ise Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay ve Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Bulgurcu arasında UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde bulunan Arslantepe Höyüğü’nde imzalandı. Protokol töreni sonrasında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, böylesine büyük bir organizasyonun Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de düzenlenmesinin mutluluk verici olduğuna dikkat çekti.

FEDERASYON BAŞKANI TULAY: “HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”

Büyük bir organizasyonun protokolünü imzaladıklarının altını çizen Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, “Satranç Federasyonu olarak ülkemizin her noktasında önemli faaliyetlere imza atıyoruz. Bugünde tarih kitaplarının yazıldığı ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Malatya’nın Battalgazi ilçesindeyiz. Temmuz ayında ilçemizde güzel bir organizasyona imza atıyoruz. İmzaladığımız protokol Malatya, Battalgazi ve Federasyonumuz için çok önemli. Bu turnuva ile birçok sporcu Battalgazi’ye gelecek ve burayı yakından tanıyacaklar. Malatya’da uluslararası turnuvalar yapılıyordu ama böylesine büyük bir organizasyonu yapmak Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e teveccühüyle oldu. Dünya mirasının yer aldığı ilçede Dünya mirasının adıyla düzenleyeceğimiz uluslararası turnuvanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN GÜDER: “ÇOK ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ”

Çok anlamlı ve önemli organizasyona ev sahipliği yapacak olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “ilçemizde bulunan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Arslantepe Höyüğümüz, 2021 yılının Temmuz ayında UNESCO Dünya Kültür Mirası kalıcı listesine girmişti. Bu miras paylaştıkça anlam kazanır. Milletin ortak mirası olduğu zaman bir değer ifade eder ve Battalgazi Belediyesi olarak bizlerde bu değerimizi ulusal ve uluslararası anlamda tanıtmak noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bugünde kültürel mirasımızı spor branşlarıyla da tanıtmak için bir araya geldik. Temmuz ayında Federasyonumuz ile birlikte ilçemizde güzel bir organizasyona imza atıyoruz. Böylesi önemli bir turnuvayı hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Uluslararası satranç turnuvamızın startını ilçemizde vereceğiz ve bu organizasyona en güzel şekilde ev sahipliği yapacağız. Şimdiden tüm satranç severlere hayırlı olsun diliyorum. Battalgazi Belediyesi olarak spora, eğitime destek olmaya, bu alanlarda etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Protokol kapsamında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Arslantepe Höyüğü adına düzenlenen 1. Arslantepe Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 16 – 21 Temmuz 2022 tarihlerinde Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda yapılacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın