20.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

130 bin aktif kullanıcıya ulaşan, kadınlar için yerli dijital asistan Pepapp artık iOS’te

130 bin aktif kullanıcıya ulaşan, kadınlar için yerli dijital asistan Pepapp artık iOS’te

Kadınların menstrual döngülerini takip edebilecekleri en popüler uygulamalardan biri artık iOS’te. Türkiye’de geliştirilen ve kadınlar için dijital asistan olarak tanımlanan Pepapp, iOS uygulamasını yayınladı. App Store‘a hızlı başlayan Pepapp kısa sürede App Store’un en çok indirilen ücretsiz uygulamaları arasında ilk 10’a girdi.

Piyasada kadınların adet döngülerini izleyebilecekleri çok sayıda uygulama olmasına karşın Pepapp, Türkçe konuşması ve yakın stiliyle kullanıcılarıyla bağ kuruyor. Türkçe ve İngilizce dillerinde sunulan uygulamanın adet takvimi, döngünüzü günbegün izliyor ve sizinle proaktif bir biçimde iletişim kuruyor. Uygulama, kullanıcılarına hamile kalma riskinin yüksek olduğu günler, regl tarihine kalan gün sayısı gibi hatırlatmalar yaparken kullanıcının cinsel ilişki takibi ve semptomlar gibi bilgilerini ekleyebilmesine izin veriyor. Pepapp,  diğer regl takvimi uygulamalarından tüm verileri kayıt altında tutarak, olası sağlık problemlerinde teşhis ve tanı için yardımcı olabilme potansiyeliyle ayrışma iddiasında.

İkinci tur yatırımı Hollanda’dan geldi

Uygulama benzerlerinden farklı olarak size kişisel bir uzman atama vaadiyle geliyor. Özellik, Pepapp uygulamasında uzmanım seçeneğini açtığınızda jinekoloğunuzla doğrudan iletişime geçmenizi sağlıyor. Uygulamanın bu bölümü henüz aktive edilmemiş durumda.

Pepapp’ın yapımcısı sağlık sektörüne odaklanan dijital medya ajansı Medya Şef. Ajans, Pepapp’ın ilk uygulamasını Android için Ekim 2015’te yayınladı. Hızla büyüyen uygulama bugüne kadar iki tur yatırım aldı. İlk turunda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Ali Osman Koyuncuoğlu’ndan 100 bin dolar yatırım aldığını duyuran Pepapp’ın ikinci tur yatırımı ise da Hollandalı kuluçka merkezi IdeaField’den geldi. IdeaField yatırımıyla beraber merkezi Amsterdam’a taşınan Pepapp’ın resmi ünvanı da Pepapp Inc. BV oldu.

Aylık 130 bin aktif kullanıcı sayısını geçti

Medya Şef’in bizimle paylaştığı verilere göre Pepapp Android’de 300 bin indirilme sayısını geçti ve bugün aylık 130 bin aktif kullanıcısı var. iOS için yayınlandığı iki günde ise 13 bin indirilmeye ulaştı.

KAYNAK : http://webrazzi.com/2016/08/20/kadinlar-icin-yerli-dijital-asistan-pepapp-ios/

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın