29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

14 Mayıs seçimlerinde tüm halkımızı oylarını kullanmak üzere sandıklara gitme çağrımızı yineliyoruz.

14 Mayıs seçimlerinde tüm halkımızı oylarını kullanmak üzere sandıklara gitme çağrımızı yineliyoruz.

Değerli Basın Mensupları, Değerli Malatyalılar,

Cumhuriyetin en güzel kazanımlarından olan, defalarca yaşadığımız, umuyoruz ki defalarca da yaşayacağımız, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine, demokrasi bayramına saatler kaldı.
Öncelikli temennimiz bu bayrama hangi siyasi partiye sempati duyarsa duysun, hangi ideolojinden olursa olsun , halkımızın sandık başına kol kola gülümseyen yüzlerle gitmesidir. Bu bağlamda özellikle siyasi propaganda süreçlerinde, cumhur ittifakının bizler, onlar, bunlar olarak toplumu kutuplaştıran söylemlerini vahim buluyor, toplumsal barışı olumsuz etkileyebilecek bu söylemlerinden bir an önce vazgeçmeleri gerektiğini tekrar vurguluyoruz.
Burada ikinci temennimiz ise, halkın iradesinin sandığa doğru yansımasıdır. Bunun içinde ilimiz bazında demokrasiye inanan ittifak partilerimizden olsun ya da olmasın gönüllü arkadaşlarımızla hazırlıklarımızı tamamladık.
140 Hukukçu ile birlikte toplam 4500 kişiden oluşan seçim güvenliği örgütlenmemiz seçim günü sahada olacak, her okulda, her sandıkta tek bir oyun bile heba olmamasını ve milletimizin iradesinin en doğru şekilde sandığa yansımasını sağlayacaktır.
Amacımız sadece millet ittifakının oylarını korumak olmayıp, Cumhur ittifakına ve diğer adaylara yönelik oy kullanacak vatandaşlarımızın da oylarına sahip çıkacağımıza buradan söz veriyoruz.
Sizlerin de bildiği gibi son yıllarda yapılan seçimlerde sandık güvenliğine ilişkin halkın sandığa güvenini sarsabilecek nitelikte olaylar yaşanmıştır. Biz burada özellikle şu hususun altını çizmek istiyoruz;
Mevzuatımızda açıkça belirtilmiş olan seçim suçlarını bırakın işleyenleri, bu suçlara teşebbüs edenlerin dahi, görevli ya da seçmen olmasına bakılmaksızın hukuk önünde hesap vermelerini sağlayacağız. Bu noktada seçimde ve seçim sonrasında güçlü bir hukukçu ordusuyla, seçim sürecindeki olası hukuksuzlukların takipçisi olacağız.
Kıymetli hemşerilerimiz; hiçbir şüpheniz olmasın ki, şehrin en ücra köyünde dahi , hazır bulunup tek bir vatandaşımızın dahi ‘’Oyum çalındı mı?’’ kaygısı yaşamasına izin vermeyeceğiz.
Seçimler sonrası yeni umutların yeşerdiği, barışın ve huzurun hakim olduğu bir Türkiye’ye Merhaba diyebilmek için, Demokrasi bayramı olan 14 Mayıs seçimlerinde tüm halkımızı oylarını kullanmak üzere sandıklara gitme çağrımızı yineliyoruz.
Teşekkür ediyoruz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın