19.04.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı Malatya

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı Malatya

19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları ilimizde Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde yapılan törenle başladı.

Törende, Vali Toprak’ın yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şubesi Mustafa Gözükara Atatürk anıta çelenk sundular.

Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasını müteakiben Atatürk anıtı önündeki tören tamamlandı. Vali Toprak törene katılan öğrencilerin yanına giderek onlarla bir süre görüştü.

Protokol üyeleri ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinliği kapsamında açılan sergiyi de gezen Vali Toprak şehir mezarlığında bulunan Garnizon Şehitliğine geçti.

İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz’ın okuduğu duanın ardından Vali Toprak ve beraberindekiler Asker ve Polis şehitliğinde yer alan, şehit ve gazi kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktılar. Burada bulunan şehit ve Gazi kabirlerini ziyaret gelen şehit yakınları ile de görüşen ve taziyelerini ileten Vali Toprak ve beraberindekiler daha sonra şehitlikten ayrıldılar.

gaziler_malatya

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın