28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

2016 – 2023 Malatya Turizm Master Planı

2016 – 2023 Malatya Turizm Master Planı

Çalışmalar kapsamında son olarak muhtarlar ile görüşmeler yapıldı

TURİZM MASTER PLANI ÇALIŞMA PROGRAMINDA SONA GELİNDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarafından Hazırlanan 2016 – 2023 Malatya Turizm Master Planı çalışmaları kapsamında muhtarlar ile toplantılar düzenlenerek, konu hakkında anketler yapıldı.

Konuyla ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 2023 Turizm Stratejisi çalışmaları 2007 yılında tamamlanmıştı.  “Turizm Strateji” ismi ile raporlara bağlanan bu çalışma, hızla gelişmekte olan ülkemizin ihtiyaç duyduğu planlı, disiplinli ve rasyonel çerçeve için büyük bir başlangıç olabilecek nitelik taşımaktadır. Ülkemiz ölçeğinde ele alınan bu çalışma ile turizm en ince ayrıntısına kadar incelenmiştir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan çalışmanın yanı sıra çeşitli kurumlarca hazırlanan çalışmaların bütüncül yaklaşımla ele alınıp sürdürülebilirliğini sağlayabilmek ve Malatya özelinde eksikleri tespit etmek, bu eksikleri hızla gidermek amacıyla da Malatya Büyük Şehir Belediyesi tarafından 2016 – 2023 Malatya Turizm Master Planı hazırlatılmaktadır.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Müdürlüğünce çalışmaları titizlikle yürütülen Turizm Master Planı çalışma programı, artık tamamlanma safhasına girmiştir.

Malatya turizmindeki genel sıkıntıların tespiti ve çözümü için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2016 – 2023 Malatya Turizm Master Planı çalışması bütüncül yaklaşım stratejileriyle yönetilmektedir. Bu çalışmalarda çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının, STK’ların, ilçe belediyelerinin, muhtarlıkların ve bölge insanının katılımıyla birçok toplantı düzenlendi ve yerinde incelemelerde bulunuldu.

Malatya ili sınırları içerisinde bulunan her ilçeye, mahalleye ve köye gidilerek turizm odaklı çalışmalarda bulunularak, çeşitli anketler sayesinde stratejik tespitlere ulaşılarak, karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm yöntemleri geliştirildi.

Bugüne kadar gerçekleştirilen bilgilenme ve bilgilendirme toplantılarında Valiliğimizin, ilçe belediye başkanlarımızın ve kaymakamlarımızın görüşmeleri alınmış idi. Son olarak düzenlenen çalışmalar kapsamında ilçe mahalle muhtarları ile bir araya gelinerek hem çalışmalar hakkında kendilerine bilgi verildi, hem de anket çalışması düzenlenerek muhtarın görüşleri alındı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın