28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

22-27 Temmuz 2019 tarihinde İlimiz sınırları içerisinde VIII. Ulusal UMKE Tatbikatı gerçekleştirilecek

22-27 Temmuz 2019 tarihinde İlimiz sınırları içerisinde VIII. Ulusal UMKE Tatbikatı gerçekleştirilecek

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturularak 81 ilde faaliyetlerini yürütmekte olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) afete müdahale kapasitesinin artırılması, mevcut bilgi ve becerilerin geliştirilmesi ve diğer kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışma ortamının sağlanabilmesi amacıyla 22-27 Temmuz 2019 tarihinde İlimiz sınırları içerisinde VIII. Ulusal UMKE Tatbikatı gerçekleştirilecektir.

         Bu kapsamda; Deprem ve depreme bağlı gelişen acil durumların yaşandığı senaryo doğrultusunda ulusal düzeyde sağlık hizmet grubu operasyon planının destek çözüm ortakları ile birlikte Acil ve Afetlerde sağlık hizmetlerinin ilk 72 saatte ulusal düzeydeki etkinliğinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır.

         Belirtilen bu amaçlar doğrultusunda standartlara uygun olarak Şeker Fabrikası yerleşkesinde kurulacak olan Sahra hastanesi ve seyyar hastanenin kurularak işletilmesini sağlamak. Ulusal seviyede farklı illerden gelen UMKE ekiplerinin koordinasyonunu değerlendirmek. Sağlık Çalışanlarının tıbbi müdahale sırasında iş güvenliği önlemlerini, Sağlık hizmet grubunun, destek çözüm ortakları ile işbirliğini ve koordinasyonunu Acil ve Afetlerde sağlık hizmetlerinin haberleşme ve iletişim yeteneğini değerlendirmek hedeflenmiştir. Tatbikat ile ilgili hazırlık çalışmaları Müdürlüğümüzce sürdürülmektedir.

          22-27 Temmuz 2019 Tarihleri arasında yapılacak tatbikata Sağlık Bakanımız, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü, İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) üye yirmi den fazla yabancı ülkeden üst düzey temsilciler ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa ve Türkiye ofisinden de üst düzey personelin katılımı olacaktır.

Bu kapsamda VIII. Ulusal UMKE tatbikat çalışmasında Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında hazırlanan “Yerel Düzey Sağlık Hizmet Grubu Operasyon Planı”icra edileceğinden; Sağlık Müdürlüğümüz de İlimiz Kurum Müdürleri, Yöneticileri ve Yetkilileri ile koordinasyon ve işbirliği toplantısı düzenlendi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın