29.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

Ağbaba : Tüm Dünyada Tutuklu Gazetecilerin Üçte Biri Türkiye’de @veliagbaba

Ağbaba : Tüm Dünyada Tutuklu Gazetecilerin Üçte Biri Türkiye’de @veliagbaba

AĞBABA; “GAZETECİLER 80’Lİ YILLARI ARAR OLDU”

HANİ ÖZGÜR BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİYDİ

TÜM DÜNYADA TUTUKLU GAZETECİLERİN ÜÇTE BİRİ TÜRKİYE’DE

Ağbaba;  “2003’te “Demokrasinin vazgeçilmez koşullarından biri de bağımsız ve özgür basındır” diyenler, basın özgürlüğünü tamamen yok ettiler. Gazeteciler 80’li yılları arar oldu” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Mücadele Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında 15 yıllık AKP iktidarının basın özgürlüğünü tamamen yok ettiğini belirten Ağbaba, “Geldiğimiz yer, darbe dönemlerinden bile daha kötü noktadadır. Basın mensupları  2017 Türkiye’sinde 80 li yılları arar oldu” dedi.

MEDYAYA AYAR VERİLMEK İSTENİYOR

İktidarın “sansürcü zihniyetini”, 15 yıl boyunca gittikçe arttırdığını belirten Veli Ağbaba, yazılı açıklamasında “Türkiye AKP iktidarı ile birlikte her geçen gün basın özgürlüğü sıralamasında koşar adım geriye gitmiştir. Türkiye’de özgür basın susturulmuş ve iktidarın saldırılarına hedefe haline gelmiştir.Gazetecilere yönelik sayısız hakaretler, tehditler, davalar, üst düzey gazetecilere doğrudan gönderilen talimatlar ve sansür uygulamaları gibi yollarla medyaya ayar verilmektedir” ifadelerine yer verdi.

AKP, ÖZGÜR BASIN ÜZERİNDE TERÖR ESTİRİYOR

“Basına doğrudan ve açıktan müdahale eden otoriter bir iktidarın varlığında basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değildir” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Gazetecileri potansiyel terörist olarak yaftalayan AKP zihniyeti aslında özgür basın üzerinde terör estirmektedir. Tüm dünyada tutuklu gazetecilerin üçte biri maalesef Türkiye hapishanelerinde. 2003’te “Demokrasinin vazgeçilmez koşullarından biri de bağımsız ve özgür basındır” diyen Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye’nin 2017’de  basın özgürlüğü sıralamasında en sonlarda olduğunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor” dedi.

OHAL’DE 110 MEDYA KURULUŞU KAPATILDI,2 BİN 500 GAZETECİ İŞSİZ KALDI

20 Temmuz Darbesi ve 1 yıldır uygulanan OHAL ile birlikte muhalif tüm düşüncelere, gazetelere, televizyonlara, dergilere ,yayınevlerine kelepçe takılmak istendiğini belirten Veli Ağbaba,  OHAL’in 1. Yılında 157 gazetecisi cezaevinde olan, 110 medya kuruluşu kapatılmış,2 bin 500 gazetecisi işsiz kalmış, Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 155. sıraya düşmüş bir Türkiye tablosu ile karşı karşıya kalındığını ifade etti.

CUMHURİYET YAZARLARINA DAYANIŞMA DUYGULARIMIZI İLETİYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba açıklamasının sonunda  “24 Temmuz’da tüm demokrasi güçlerini bu karanlık tabloya karşı mücadeleye çağırıyor,aynı gün aylardır haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan ve  ilk kez mahkemeye çıkarılacak Cumhuriyet Gazetesi yazar,çizer ve yöneticilerine dayanışma duygularımızı iletiyorum” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın