28.03.2024 - Beydağı Haber Ajansı Malatya Haberleri

350 Öğrenciye Sağlık Taraması Yapıldı

350 Öğrenciye Sağlık Taraması Yapıldı

Battalgazi Belediyesi ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan 80 kişilik Genç Yeryüzü Doktorları tarafından öğrencilere yönelik sağlık taraması yapıldı. Bu kapsamda Orduzu Elmasuyu İlk ve Ortaokulu’nda bulunan 350 öğrenci sağlık taramasından geçirildi.

Battalgazi Belediyesi ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan 80 kişilik Genç Yeryüzü Doktorları tarafından Orduzu Elmasuyu İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere yönelik diş ve göz sağlığı konusunda sağlık taraması yapıldı. Programa, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş, Orduzu Elmasuyu İlkokulu Müdürü Burhan Kaynarca,, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile Orduzu Elmasuyu İlk ve Ortaokulu’nda bulunan 350 öğrenci katıldı. Burada konuşan Orduzu Elmasuyu İlkokulu Müdürü Burhan Kaynarca, okullarında öğrencilere yönelik yapılan sağlık taramasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bunu sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde yapıyorsunuz. Bunun için Belediyemize teşekkür ediyorum. Okulumuzda bulunan 350 öğrenciye sizler örnek olacaksınız. Aynı zamanda sizler onlara doğru bilgi ve davranışlar aktaracaksınız. Onların örnek olacak abi ve ablalara çok ihtiyaçları var. Sizler bugün buraya gelerek bu ihtiyacı karşılamış oldunuz. Onun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İçinizde Malatyalı olanlarda var, Türkiye’nin dört bir yanından gelip burada eğitim öğretimine devam edenler var. Bizler sizin gibi iyi ve başarılı insanlar yetiştirmek için gayret gösteriyoruz. Biz öğretmenler öğrencilerimizi ileride üniversite okurken veya iyi bir meslek sahibi olmuş bireyler olarak gördüğümüzde mutlu oluyoruz. Sizler şu anda bir toplum hizmeti gerçekleştirmiş oluyorsunuz. Topluma da çok önemli bir mesaj veriyorsunuz. Bu mesajı biz aldık. Siz diyorsunuz ki “ben değil biz olduğumuz zaman güçlüyüz”. Bizde bunun bilincindeyiz bizlerde öğrencilerimize bunu aktarmaya çalışıyoruz” dedi. 

Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Karakuş ise, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın sosyal sorumluluk projeleri her zaman desteklediklerini belirterek, “Kıymetli çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Belediye olarak bu tür etkinliklere her zaman destek vermeye gayret gösteriyoruz. İnşallah bundan sonrada bu desteklerimiz devam edecek. Sağlıklı bir toplum her zaman daha iyi işler başarır. Bu çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerde göz ve diş sağlığı taraması yapıldı. Program sonrası ise, öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

DSC_4112

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bir Cevap Yazın